Translate [EBb]

– Letterbeeld –

Over het dagelijks leven van letters en karakters: ‘Gerard Unger overleden’

 

[EBb] per e-mail

Nieuwe [EBb] blogberichten direct ontvangen per e-mail?

– Hier Drukken –

grafische slogans: "Het kan altijd luxor"

Stichting Print

'Ruimte voor grafische vormgeving en typografie'

Nieuwe Nike

A typographic ode to London Transport’s typeface, Johnston100

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

2 juli, 2010, 11:09 am | -

RUBRIEK: Grafiekjes

Cijfers in beeld:

(Klik op afbeelding om naar de informatiebron te gaan)

drupa_infographic_selectie

Het tweede ‘drupa Global trends report’ verscheen in april 2015. De belangrijkste bevindingen zijn samengevat in een infographic.

ebooks_in_cijfers_Q4_2014

(januari 2015) CB: “Ten opzichte van het vierde kwartaal in 2013 is de e-bookverkoop toegenomen met 22%, inclusief uitleningen via bibliotheek.nl zijn er 94% meer transacties.”

Dit jaar is het 5 jaar geleden dat er voor het eerst (op grote schaal) e-books beschikbaar kwamen in Nederland. (...) Een infographic van de actuele stand van zaken voor wat betreft e-books in Nederland, door Boekenman.

Dit jaar is het 5 jaar geleden dat er voor het eerst (op grote schaal) e-books beschikbaar kwamen in Nederland. (…) Een infographic van de actuele stand van zaken voor wat betreft e-books in Nederland, door Boekenman. (Maart 2014)

Drupa ‘Global Trends’ rapport – februari 2014

*

“Google Rakes In More Ad Dollars Than U.S. Print Media” (Statista, Nov. 2012)

*

“…paper demand in the U.S. has fallen 9 percent since the iPad was first released in April 2010…” (research door Mrogan Stanley, februari 2012)

*

CBS Conjunctuurtest Drukkerijen (okt.2011)

*

De dekkingsgraad van PGB ligt sinds eind september 2011 onder de 100%.

*

De branche drukkerijen is erg versnipperd. De grootste drukker van Nederland, Roto Smeets Group, heeft een marktaandeel van circa 6%. Andere grote drukkerijen blijven qua marktaandeel onder de 5%. Bron: ABN AMRO – Visie Op Sectoren 2010

*

Op 16 september 2010 verscheen bij het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) het rapport ‘Alle kanalen staan open’ over de digitalisering van het mediagebruik. Bovenstaande grafiek geeft antwoord op de vraag over het gebruik van nieuwe vormen van media, informatie en gemedieerde communicatie door de Nederlandse bevolking van 16-80 jaar, 2008 (‘Hoe vaak houdt u zich bezig met…’; in procenten)

(Download hier het complete SCP-rapport ‘Alle kanalen staan open’)

*

In de maandelijkse ‘Conjunctuurtest Industrie’ van het Centraal Bureau voor Statistiek vertoonde de Papier- en Grafische Industrie in augustus een voorzichtig opgaande lijn

*

Bij een beperkt aantal kleinere pensioenfondsen van de circa 600 pensioenfondsen in Nederland zullen de pensioenenaanspraken en de pensioenuitkeringen mogelijk moeten worden verlaagd. Het Pensioenfonds voor de Grafische Bedrijven (PGB) behoort niet tot deze groep. De dekkingsgraad van het fonds ligt eind juli 2010 op 105,3%. De dekkingsgraad ligt daarmee op de koers van het herstelplan. (augustus 2010)

*

Productenspreiding grafische industrie België 2009 – De sector ziet naast een terugval van de binnenlandse vraag ook zijn uitvoer naar het buitenland dalen. Zo kromp de exportomzet in 2009 met 14,2%. In tonnage is de daling minder uitgesproken (-3,05% ton).

*

De maandelijkse Conjunctuurtest van het CBS brengt de verwachte productie per industriesector in beeld (juni 2010)

*

Nederland zamelde vorig jaar een recordhoeveelheid oudpapier in: van 3.212.000 ton nieuw papier en karton werd 2.630.000 ton (82%) gerecycled (bron: PRN.nl)

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.