Translate [EBb]

– Letterbeeld –

Over het dagelijks leven van letters en karakters: ‘Gerard Unger overleden’

 

[EBb] per e-mail

Nieuwe [EBb] blogberichten direct ontvangen per e-mail?

– Hier Drukken –

grafische slogans: "Het kan altijd luxor"

Stichting Print

'Ruimte voor grafische vormgeving en typografie'

Nieuwe Nike

A typographic ode to London Transport’s typeface, Johnston100

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

2 december, 2010, 8:52 am | -

Wie is VEP?

VEP-oprichter Frits Thieme

Hoewel VEP zich desgevraagd van commentaar onthoudt, wordt de investeerder nadrukkelijk genoemd als de partij die de Thieme Groep had moeten redden. Volgens de reconstructie die het FD op 2 december publiceerde, haakte VEP echter af.
Het Amsterdamse Value Enhancement Partners (kortweg VEP) werd in 1999 opgericht door de van Price Waterhouse afkomstige Frits Thieme. VEP is als private investeerder actief in de Benelux en richt zich specifiek op middelgrote industriële ondernemingen, met een omzet tussen de 30 en 300 miljoen euro, die ‘turbulente veranderingen’ ondergaan.

De afgelopen tien jaar heeft VEP naar eigen zeggen meer dan 20 strategische investeringen gedaan, onder andere in de film-, voedsel-, filter- en fietsenindustrie. In maart 2008 verkocht VEP haar in 2005 verkregen 50%-aandeel in tuinmeubelspecialist Hartman aan Friesland Bank. In mei van datzelfde jaar nam VEP een minderheidsbelang in Jachtwerf Jongert om de financiële slagkracht van de bouwer van zeer luxe zeil- en motorjachten te vergroten. De Rabobank speelde hierbij “een cruciale rol in de herstructurering en herfinanciering”. Toch ging in mei 2009 Jongert alsnog failliet, volgens VEP ‘omdat de banken weigerden een overbruggingskrediet te verlenen’.

Eind 2008 richtte VEP met hulp van institutionele investeerders een fonds op, waarmee het in staat is toe te slaan als de mogelijkheid van een ‘interessante investering’ zich voordoet.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.