Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
15 november, 2017, 7:11 pm | 1 reactie

Aarnink 'begint gewoon weer op nul'

Marco Aarnink op de markt als verkoper van gordijnen, in de documentaire ‘Vermogens in Nederland’ (klik op afbeelding voor de video)

“Dan verkoop je je bedrijf en dan denk je heel gelukkig te zijn. Maar je koopt een mooi huis en een mooie auto, en dan heb je alles wel gehad. En dan val je ineens in een zwart gat…”.

Marco Aarnink werd niet gelukkig na de verkoop van zijn bedrijf Drukwerkdeal aan Vistaprint in 2014, voor 24 miljoen euro. Hij zinspeelde begin dit jaar dan ook openlijk op een terugkeer in dit interview met De Ondernemer:

“Ik ga weer de drukwerkhoek in, want ik heb daar tien jaar netwerk liggen. Moet ik dan opnieuw tien jaar netwerk opbouwen in een nieuwe markt? Niet om weer hetzelfde te doen, maar om vernieuwend te zijn in aanpak. Sinds ik hiermee bezig ben, heb ik weer energie.”

Eind augustus maakte hij de naam bekend van zijn nieuwe online drukwerkavontuur waarmee hij de internationale markt op het oog heeft: ‘Print.com‘. Die URL kocht hij ‘voor een bedrag met 6 nullen‘, blijkt uit de  RTLZ documentaireserie ‘Vermogens in Nederland’, een initiatief van ABN AMRO MeesPierson. (Kenners van de domeinnamenhandel houden het erop dat het waarschijnlijk om 2 miljoen dollar gaat.) “Veel geld“, vindt ook Aarnink, maar ook “een stok achter de deur”. Want: “Mensen zeggen: ‘ja, jij redt het wel’. Maar ik begin net zo goed als al die andere gasten gewoon op nul.”

In de documentaire vertelt Aarnink over zijn jeugd als zoon van een vrachtwagenchauffeur, zijn eerste werkervaring op de markt als verkoper van gordijnen, het zwarte gat na de verkoop van Drukwerkdeal en over zijn nieuwe onderneming.

1 comment to Aarnink ‘begint gewoon weer op nul’

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Gaat dat zien: Graphic Means

GRAFOC en Typografics presenteren de filmdocumentaire 'Graphic Means'. Deze documentaire duikt in de archieven van de grafische vormgeving en laat zien hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

9 januari 2018 in de SPHINX-cinema te Gent.

Klik op de afbeelding hierboven voor gratis toegang.

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"