Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
27 mei, 2014, 10:50 pm | 1 reactie

Breekt 'Book On Demand' nog door?

Op 26 februari 2014 meldt OCC trots op Facebook dat het boek in de schappen ligt

Op 26 februari 2014 meldt OCC dehoog nog trots op Facebook dat het boek in de schappen ligt

***

[update 20 augustus 2014] Een actueel voorbeeld waarbij printing on demand waarschijnlijk veel ellende had kunnen voorkomen.

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, overweegt volgens RTL Boulevard juridische stappen tegen de uitgever van haar geflopte boek:

“De uitgeverij gaf drukkerij OCC dehoog opdracht om 5000 boeken te drukken. Met Audax werd overeengekomen dat zij de boeken zouden distribueren. Maar er is geen vraag naar het verhaal van Barbie. Er zijn slechts honderd exemplaren verkocht en Audax heeft nog heel veel boeken liggen. Volgens de standaard procedure worden deze boeken teruggebracht aan de uitgever en het bedrag van de verkochte boeken uitgekeerd. Dit heeft Audax ook gedaan, maar voor Jaylen Books is dit geld niet genoeg om Barbie en de drukker te kunnen betalen.”

***

 

Cijfermateriaal van Interquest tijdens het ‘Digital Print Forum’ in Brussel (april 2014)

Het op afroep produceren van boeken geldt al lange tijd als de beloofde ultieme toepassing van digitaal drukken. Toch wordt, ondanks de malaise in het boekenvak, in de Benelux pas slechts zo’n 2 procent van alle boeken digitaal geprint – en over drie jaar is dat naar verwachting nog altijd maar 3 procent. Ik bezocht het Digital Print Forum 2014 in Brussel en dook in enkele recent verschenen rapporten om antwoord te vinden op de vraag: breekt het fenomeen Books On Demand nu eens echt door?

[Lees het volledige artikel op de website van vakblad Grafisch Nieuws]

 

1 comment to Breekt ‘Book On Demand’ nog door?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd