Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

12 april, 2014, 2:37 pm | -

InPrint: inkjet verlegt de grenzen

“Door direct op flessen te printen kun je miljoenen besparen op etiketten”

Videoverslag over InPrint door Leon van Velzen en Ed Boogaard: ‘Ink on Everything’

*

De Messe Hannover is de grootste beurs ter wereld op het gebied van industrie en automatisering en trekt jaarlijks ruim 220.000 bezoekers. Ditmaal kregen zij ook de kans kennis te maken met het fenomeen ‘industrial printing‘, want van 8 tot en met 10 april vond  voor het eerst gelijktijdig de vakbeurs ‘InPrint‘ plaats. Hoewel nog kleinschalig van opzet en wat afgelegen geprogrammeerd in Halle 21, mochten de ongeveer 100 exposanten toch op veel belangstelling rekenen. Leon van Velzen (Het Nederlands Magazijn) en Ed Boogaard (EBs), initiatiefnemers van ‘Grafisch Geheugen’, zochten in Hannover uit wat ‘industrial printing’ is en wat het eventueel betekent voor de grafische industrie.

Agfa_InPrintOp de beursvloer presenteerden zich bekende namen, zoals Agfa, Mimaki, Durst, Xaar, Ricoh, Fujifilm en Canon, met hun inkjettechnologie, maar daar houden de overeenkomsten met de grafische wereld wel op. “Industrial printing is about printing graphics on a product, that’s where the similarity is“, stelt bijvoorbeeld Mark Alexander (Xaar). Industrial printing gaat namelijk vooral over de integratie van het drukproces in een industrieel fabricage proces –  en dat drukproces maakt steeds vaker gebruik van inkjettechnologie: de juiste combinatie van inkt (of vloeistof), printkoppen en substraten lijkt onbegrensde mogelijkheden te bieden.

Volgens Dominiek Arnout (Agfa) is er eigenlijk geen markt die niet in aanmerking komt. Ook Rob Haak (Spikix) en Eddy Hagen (VIGC) zijn overtuigd van de mogelijkheden. Bij de industriële productie van keramische tegels worden wereldwijd nu al duizenden inkjet-installaties ingezet en een kansrijke volgende toepassing lijkt die van directe flessenbedrukking te zijn: “Door direct op flessen te printen kun je miljoenen besparen op etiketten”. Bekijk hier het videoverslag ‘Ink on Everything’.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.