Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Mee op vakantie

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
5 maart, 2014, 9:27 am | -

Ipex vaart op nieuw kompas

***

[update 14 april 2014]

Ipex 2014 trekt nog geen 23.000 bezoekers – ongeveer de helft van voorgaande editie. Beursmanager vertrekt. Lees de nabeschouwing in vakblad Grafisch Nieuws.

***

Ipex 2014 is nu een ‘Digital, Print & Marketing Communications event’

In 2011 kondigt beursorganisator Informa Print Group aan dat Ipex 2014 niet opnieuw in Birmingham zal plaatsvinden – zoals dat sinds 1980 het geval was – maar dat is gekozen voor Londen omdat de beurs zich nog nadrukkelijker op een internationaal publiek wil richten:

“Tot nu toe was het NEC-complex in Birmingham het enige beursgebouw in het Verenigd Koninkrijk dat groot genoeg was voor Ipex. Maar sinds de uitbreiding van de beurshallen van het ExCel gebouw in London (tot 100.000 vierkante meter) beschikken we nu over een uitstekend alternatief.”

Zelfs de burgemeester van Londen, Boris Johnson, is opgetogen. Zijn stad zit op dat moment middenin de voorbereidingen van de Olympische Spelen van 2012:

“Het is geweldig nieuws voor Londen dat ook de ‘Olympische Spelen van de grafische industrie’ weer thuiskomen.”

Ipex 24-29 maart 2014

Ipex 24-29 maart 2014

De Ipex-organisatie laat niets aan het toeval over en vraagt daarom specialisten te onderzoeken of de beursvloer van de ExCel-hallen wel sterk genoeg is om al die draaiende drukpersen te dragen – waar nodig zal eventueel extra versteviging worden aangebracht.

Een jaar later, net na drupa, slaat de stemming echter om en verandert de beursorganisatie – noodgedwongen – van koers. [Lees het complete artikel op de website van Grafisch Nieuws]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Keerpunt

ING: 'Grafische industrie kan weer omhoog kijken'

Nieuwe Nike

A typographic ode to London Transport’s typeface, Johnston100

Dutch Design Week

Terugblik in 22 video's