Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

4 januari, 2014, 2:51 pm | -

'Financiële herstructurering' TMG

*

[update 11 mei 2015]

Tmg Buren BV (hodn Thijsen Media Groep) uit Buren is op 6 mei 2015 in staat van faillissement gesteld door de Rechtbank van Gelderland”

*

[update 14 april 2014] Thijsen Media Group (TMG) maakt na ‘hectische periode’ doorstart onder private investeringsmaatschappij

*

[update 12 februari 2014]TMG integreert de productie van locatie Emmen in Buren om de efficiency te optimaliseren en de operationele kosten terug te brengen”

*

Thijsen Media Groep: “Strategisch samenwerkingsverband met grote multinationale onderneming”
“Aanschaf nieuwe geavanceerde offsetrotatiepers”

Onno Thijsen: “Hectische tijd”

Donderdag leek, volgens berichtgeving op Printmedianieuws.nl, het faillissement van de Thijsen Media Groep (TMG) nabij. TMG laat nu echter via een persbericht weten dat een financiële herstructurering aan TMG een gezonde toekomst garandeert als belangrijke speler op de Europese markt: “In het kader van deze herstructurering is een grote multinationale onderneming geïnteresseerd in een strategisch samenwerkingsverband met TMG.” De naam van de partner blijft onvermeld.

De vorig jaar gestarte nieuwssite Printmedianieuws.nl berichtte op 2 januari:

Als de crediteuren uiterlijk op vrijdag 3 januari om 12 uur niet akkoord gaan met een betalingsregeling, gaat het bedrijf failliet. Of in de woorden van de advocaat van TMG: ‘Het alternatief is deconfiture van de groep.’”

“Op 20 december 2013 ontvingen alle crediteuren van het bedrijf een brief met een voorstel voor een betalingsregeling van 25 procent van de openstaande vordering, onder de voorwaarde dat van de overige 75 procent zou worden afgezien”, aldus Printmedianieuws: “Een rondje bellen leert dat een aantal grote crediteuren niet zullen ingaan op deze regeling. Met als gevolg dat daarna een faillissementsaanvraag zal volgen, zo valt op te maken uit de brief van de advocaat van TMG.”

In het persbericht (dd. 3 januari 2014) van TMG dankt het bedrijf nu haar ‘klanten en leveranciers voor de ononderbroken loyaliteit aan ons familiebedrijf’. Bovendien blijkt er te worden geïnvesteerd in een nieuwe pers:

“Thijsen Media Group (TMG) is verheugd over de aanschaf van een nieuwe geavanceerde offsetrotatiepers.

Deze pers zal in de komende weken worden geïnstalleerd en al vanaf medio februari in bedrijf kunnen zijn. Met deze nieuwe aanwinst zal TMG haar klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

De pers beschikt onder andere over een automatisch plaatwisselsysteem, flying imprint en biedt een groot scala aan afwerkmogelijkheden. Met deze pers zal TMG haar klanten zeer concurrerend gepersonaliseerd drukwerk kunnen aanbieden.”

In 2012 voerde TMG een reorganisatie door en werd een nieuwe koers ingezet met het ambitieuze ‘Return on Ink’ programma. TMG staat volgens Printmedianieuws met een omzet in 2013 van naar schatting 50 miljoen euro in het ‘rechter rijtje’ van de ‘Grafische Top 10 van Nederland‘.

In De Telegraaf (dd. 4 januari 2014) erkent TMG-directeur Onno Thijsen vandaag ‘in een hectische tijd te zitten. Maar volgens hem zal een faillissement niet plaatsvinden bij het bedrijf’. Hij wil niet zeggen met welke ‘grote multinationale onderneming‘ TMG samenwerkt.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.