Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

4 oktober, 2013, 1:33 pm | -

Landa terug naar de tekentafel

Nieuw ontwerp nanopersen – Afdrukkwaliteit inmiddels op 85% van einddoel

The future is only 18 months away”, beloofde Landa vorig jaar tijdens drupa bij de aankondiging van ‘nanografie’ – een spectaculaire combinatie van inkjet- en offset-technologie, gedemonstreerd op minstens even spectaculaire persen. Maar dat wordt nu bij nader inzien toch een jaar later.

De Landa Press S10 tijdens drupa - met bedieningspaneel op de verkeerde plek

De vertraging in de planning is voor een belangrijk deel het gevolg van de reacties die Landa sinds drupa van klanten ontving: “Iedereen vond die enorme iPad-achtige aanraakschermen waarmee je de machine bedient geweldig. Alleen: ze zaten op de verkeerde plek. Een drukker wil nu eenmaal zo dicht mogelijk bij de uitleg van een pers staan, terwijl onze schermen aan de zijkant van de pers zaten – dat zou in de praktijk dus niet gaan werken.”

De vernieuwde S10 - nu met 'Landa Operator Cockpit’

Landa ging terug naar de tekentafel en ontwikkelde de ‘Landa Operator Cockpit’: een futuristisch vormgegeven beoordelingstafel bij de uitleg van de pers – voorzien van diverse aanraakschermen waarmee de pers bediend kan worden en het drukwerk kan worden beoordeeld. Maar er is – op verzoek van drukkers – bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om eigen (familie)foto’s weer te geven en je iPhone op te laden. Er is zelfs aan een koffiebekerhouder gedacht.

Pas eind 2014 zullen de eerste testversies van de S10FC-machine (voor de eenzijdige bedrukking van vouwkarton) gereed zijn. In de loop van 2015 volgen dan de tests met de S10-vellenpers voor dubbelzijdige bedrukking. De eerstvolgende keer dat het grote publiek de nanopersen van Landa weer te zien krijgt, zal tijdens drupa 2016 zijn.

[Lees het volledige artikel op GrafimediaWereld]

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.