Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

28 mei, 2013, 1:21 pm | 2 reacties

BührmannUbbens heft Paperdesk op

[update 5 juni 2013] “BührmannUbbens, Proost en Brandt en Velpa heten per 1 juli 2013 voortaan allemaal PaperlinX

*

De website van Paperdesk

Papiergroothandel BührmannUbbens staakt de activiteiten van Paperdesk – haaradviesorgaan voor vormgevers, designers, bureaus en iedereen die vragen heeft over papier en drukwerk’. Paperdesk werd in 1995 door Buhrmann Ubbens Papier opgericht en werkt sinds de intensivering van de samenwerking met haar Paperlinx-zusjes met het assortiment van BührmannUbbens, Proost en Brandt en Velpa – de drie organisaties vormen sinds oktober 2011 een juridische identiteit.

Gilbert van Zanten, manager Paperdesk, laat EBb desgevraagd weten teleurgesteld te zijn over de opheffing: “Hiermee verdwijnt na achttien jaar niet alleen Paperdesk, maar ook tachtig jaar ervaring en papierkennis. De kracht van de diensten die Paperdesk verleent zit ‘m in de mensen, maar daar komt nu dus een einde aan. In februari werden al de vijf mensen in de buitendienst van Paperdesk ontslagen en nu volgen ook de laatste drie mensen. Dit bouw je helaas nooit weer opnieuw op.” Het is ook bepaald niet door het  gebrek aan belangstelling voor de diensten dat Paperdesk verdwijnt: “De vragen blijven komen. Dagelijks geven we advies aan ontwerpers, drukkerijen en andere partijen.” Die adviestaak wordt nu richting de verkoopafdeling verschoven. Met de beëindiging van Paperdesk worden ook de activiteiten zoals de bijeenkomsten en de LinkedIn groep (met bijna 550 leden) stopgezet.

In april 2010 gingen BührmannUbbens en de Belgische Paperlinx-dochter Epacar samen verder als een organisatie, onder de naam BührmannUbbens. Ook Paperdesk werd daarmee actief in de Benelux, liet de papiergroothandel destijds trots weten: “BührmannUbbens was de eerste papiergroothandel in Nederland die medewerkers in dienst had met als belangrijkste opdracht vormgevers, drukkers en reclamebureaus te adviseren bij hun papierkeuze. In de loop van de tijd is dat concept uitgegroeid tot een volwaardige dienst als onderdeel van de dienstverlening als groothandel.” [Lees meer op GrafimediaWereld.nl]

2 comments to BührmannUbbens heft Paperdesk op

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Nieuw initiatief

A tot Z Pop-Up

Zie hoe 26 'paper engineers' van over de hele wereld een prachtig pop-up alfabet creëren

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Graphic Means

Herdruk

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.

Hier drukken

In de rubriek ‘Hier drukken’ een willekeurige selectie van grafische bedrijven en hun slogans. (Tips zijn welkom!)

*

press print play

(MediaCenter Rotterdam)

*

“Het kan altijd luxor”

(Drukkerij Luxor)

*

“Drukken draait om aandacht”

(Drukkerij Libertas)

*

‘U krijgt het van Koninklijke De Swart… Swart op wit

(KDS)

*

‘Soms zijn we drukker, vaak zijn we nog veel meer.’
‘Papier is geduldig, wij niet.’

(Thieme MediaCenter Rotterdam)

*

‘Zoveel meer indrukken.’

(Van Noort Printing)

*

‘Drukt bijna alles’

(Drukkerij Polyprint)

*

Van ontwerp tot eindproduct, een drukker waarmee je scoort

(Drukkerij Protocol)

*

Perfect, als goed beter moet!

(Perfect DM Groep)