Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

7 mei, 2013, 8:07 am | -

Koninklijk drukwerk

De Akte van Abdicatie

Drukkerij Joh. Enschedé Amsterdam (JEA) combineerde ‘de beste technieken uit vervlogen tijden met de technologie van nu‘ voor de productie van de ‘Akte van Abdicatie‘ waarmee koningin Beatrix vorige week haar troonsafstand bekrachtigde. De tekst, vormgegeven door vormgever Jaap Drupsteen en gezet uit de speciaal door Frank E. Blokland ontworpen lettertypen ‘Abdicatie Regular’ en ‘Abdicatie Italic’, werd met zeefdruk op perkament aangebracht, waarna de namen van de aftredende vorstin en de nieuwe Koning door Trudie Demoed met de hand op het perkament werden geschreven en van bladgoud voorzien.

JEA produceerde de Akte van Abdicatie, met de daarbij behorende opbergcassette, in

Programmaboekjes - 250 euro geboden op Marktplaats (foto: Style Mathôt)

opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Via Twitter werd duidelijk dat Kloosterman Boekbinders tekende voor de afwerking van het geheel. Ook andere grafische bedrijven hebben bijgedragen aan het welslagen van de troonswisseling: Wihabo leverde de boeken van de Grondwet en Statuten waarop koning Willem-Alexander zijn eed aflegde. Style Mathôt liet via Twitter weten verantwoordelijk te zijn geweest voor de programmaboekjes – daar wordt volgens de NOS op Marktplaats inmiddels al 250 euro voor geboden.

 

[Zie ook: Droomboek’ in Duitsland gedrukt]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Nieuw initiatief

A tot Z Pop-Up

Zie hoe 26 'paper engineers' van over de hele wereld een prachtig pop-up alfabet creëren

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Graphic Means

Herdruk

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.