Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
11 februari, 2013, 2:03 pm | -

Tiende Hunkeler Innovation Days

Luzern viert feest

Vandaag is de tiende editie van de tweejaarlijkse Hunkeler Innovation Days (HID) van start gegaan. Op uitnodiging van de Zwitserse afwerkspecialist Hunkeler zijn opnieuw alle belangrijke leveranciers van hoogvolume printsystemen en aanverwante machines, systemen en materialen aanwezig in Luzern om alle denkbare mogelijkheden op het gebied van print en afwerking te demonstreren. Vrijwel alles draait vijf dagen lang om inkjet in de stad waar ook groots carnaval wordt gevierd.

Kodak greep het evenement vandaag bijvoorbeeld aan om een verdere doorontwikkeling van haar Prosper-inkjetplatform bekend te maken. De nieuwe 5000 XLi – waarbij de toegevoegde i voor intelligentie staat – is onder andere uitgerust met het Intelligent Print System (IPS) dat middels camera’s en slimme software zorg draagt voor een optimaal printresultaat. Ook kan de 5000 XLi de papierbaan op verschillende manieren door het systeem leiden. Door te kiezen voor een maximaal zeven meter langer papiertraject krijgt het papier meer tijd om een teveel aan vocht kwijt te raken. Voor met name glossy papiersoorten, die weinig vocht absorberen, is dit een belangrijke verbetering, aldus Kodak.

De gebeurtenissen tijdens de Hunkeler Innovation Days zijn ook via Twitter te volgen via de hastag #HID2013.

Zie ook: GrafimediaWereld.nl

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"