Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

22 september, 2012, 10:45 pm | -

Grafisch Weekblad in de etalage?

[update 21 december 2012] Het Grafisch Weekblad – sinds 2007 kortweg ‘GW’ getiteld – houdt na 18 jaar op te bestaan.

***

[update 26 september 2012] Directeur Ron Brokking van Rai Langfords van taken ontheven

Logo GW

Volgens berichtgeving in Het Parool heeft de Amsterdamse RAI besloten haar uitgeverij van vakbladen, waaronder Grafisch Weekblad (GW), af te stoten. De krant schrijft dat bij RAI Langfords Business Media ‘onregelmatigheden in de boekhouding‘ zijn geconstateerd. De RAI zou nu tot de slotsom zijn gekomen ‘dat de verliezen zo groot zijn, dat voortzetting van de uitgeverij onder de paraplu van de RAI niet langer haalbaar is’.

Het Parool noemt RAI Langfords een autobladenuitgeverij, met titels als AutoKompas en de BovagKrant. Het vakblad Grafisch Weekblad (in 2007 omgedoopt tot GW) wordt als ‘vreemde eend‘ aangeduid. Toch is juist dit vakblad voor de grafische industrie, opgericht in 1994, de oudste eigen titel in de portfolio van RAI Langfords.

Volgens het jaarverslag van de RAI leverde het uitgeven van vakbladen vorig jaar nog een omzet op van zo’n 4,3 miljoen euro, maar “het jaar 2011 was voor RAI Langfords door de verslechterde economische omstandigheden een moeilijk jaar. Alhoewel de inkomsten uit abonnementen licht groeiden, daalden de advertentie-inkomsten. Per saldo was het totale resultaat van RAI Langfords negatief.” Ook de oplage van GW vertoonde, evenals grafische vakbladen van andere uitgeverijen, volgens de HOI-cijfers een dalende lijn.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.