Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
19 juli, 2012, 11:40 am | -

Dekkingsgraad PGB daalt

[update 5 november 2012] Derde kwartaalbericht 2012: “Dekkingsgraad stijgt door nieuwe (hogere) rekenrente en het behaalde beleggingsrendement”

*

Achter op schema van Herstelplan

De dekkingsgraad van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven (PGB) is in het tweede kwartaal van 2012 gedaald tot 95,6 procent. Het vermogen steeg dankzij het beleggingsresultaat van 5,8 procent weliswaar tot 12,6 miljard euro, maar door de gedaalde rente moet het PGB een aanzienlijk hoger bedrag – namelijk  13,2 miljard euro – reserveren. Volgens het PGB Kwartaalbericht loopt het fonds nu achter op het schema om het vermogen, conform het Herstelplan, op tijd op het vereiste niveau te krijgen: “De kans op een verlaging van de pensioenen wordt daarmee bij de huidige rekenregels groter.” Bestuursvoorzitter Ruud Degenhardt zegt: “De dreiging van een korting bij PGB [is] nog niet van tafel. Eind dit jaar moeten we volgens ons herstelplan op ongeveer 102% uitkomen.”

Op haar website gaat PGB ook in op het feit dat ‘PGB in de media [wordt] genoemd als één van de Nederlandse pensioenfondsen met belangen in ondernemingen die apparatuur hebben geleverd aan Syrië‘:

“PGB is nagegaan wat de feitelijke situatie is. (…) De bedrijven houden zich aan de internationale afspraken en staan daarom op dit moment niet op de uitsluitingslijst van PGB. De bedrijven zullen kritisch worden gevolgd op hun economisch gedrag, de aftersales in Syrië en het justitieel onderzoek dat nog loopt.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd