Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

19 juli, 2012, 11:40 am | -

Dekkingsgraad PGB daalt

[update 5 november 2012] Derde kwartaalbericht 2012: “Dekkingsgraad stijgt door nieuwe (hogere) rekenrente en het behaalde beleggingsrendement”

*

Achter op schema van Herstelplan

De dekkingsgraad van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven (PGB) is in het tweede kwartaal van 2012 gedaald tot 95,6 procent. Het vermogen steeg dankzij het beleggingsresultaat van 5,8 procent weliswaar tot 12,6 miljard euro, maar door de gedaalde rente moet het PGB een aanzienlijk hoger bedrag – namelijk  13,2 miljard euro – reserveren. Volgens het PGB Kwartaalbericht loopt het fonds nu achter op het schema om het vermogen, conform het Herstelplan, op tijd op het vereiste niveau te krijgen: “De kans op een verlaging van de pensioenen wordt daarmee bij de huidige rekenregels groter.” Bestuursvoorzitter Ruud Degenhardt zegt: “De dreiging van een korting bij PGB [is] nog niet van tafel. Eind dit jaar moeten we volgens ons herstelplan op ongeveer 102% uitkomen.”

Op haar website gaat PGB ook in op het feit dat ‘PGB in de media [wordt] genoemd als één van de Nederlandse pensioenfondsen met belangen in ondernemingen die apparatuur hebben geleverd aan Syrië‘:

“PGB is nagegaan wat de feitelijke situatie is. (…) De bedrijven houden zich aan de internationale afspraken en staan daarom op dit moment niet op de uitsluitingslijst van PGB. De bedrijven zullen kritisch worden gevolgd op hun economisch gedrag, de aftersales in Syrië en het justitieel onderzoek dat nog loopt.”

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.