Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

3 juli, 2012, 12:09 pm | -

Niet op Ipex, wel in Gorinchem

[update 7 maart 2013] Zelfs Canon zegt af voor Ipex 2014, ondanks de door de beursorganisatie aangekondigde nieuwe koers. David Preskett (Canon) is als gevolg hiervan afgetreden als Ipex President:

*

[update 21 december 2012] Ook Xerox niet naar Ipex 2014
***
[update 16 augustus 2012] Ook Heidelberg niet naar Ipex
***

De besluiten van HP en Agfa om niet naar Ipex 2014 te gaan (en de ‘heroverweging’ door Landa als gevolg daarvan) betekenen slechts nieuws voor de Britse beursorganisatie. Die hoopte juist met de terugkeer van het evenement naar London te groeien als internationaal podium. HP en Agfa laten EBb weten wél aanwezig te zullen zijn tijdens de Grafische Vakbeurs in Gorinchem (22 t/m 24 januari 2013) – maar de aanwezigheid van Landa lijkt daar onwaarschijnlijk.

Agfa en HP nog ingetekend op de Ipex-plattegrond (mei 2012)

Nog altijd stelt de organisatie dat 70 procent van de Ipex-beursvloer in het Londense ExCel-beurscomplex is gevuld, maar er zullen toch wat gaten zijn gevallen in de voorlopige indeling zoals die in mei nog werd getoond tijdens drupa. In Düsseldorf stond HP nog met 4.952 vierkante meter op de tweede plaats van grootste standhouders.

Fred Brouwer (Agfa) zegt dat Agfa strategisch heeft gekozen voor grote internationale beurzen als drupa, IGAS (Japan) en Print (VS) – maar Ipex komt in dat rijtje dus niet voor. Ook belangrijke sign-beurzen, zoals Fespa, kunnen op Agfa’s aanwezigheid rekenen. Over lokale evenementen zoals ‘Gorinchem’ oordelen de lokale Agfa-organisaties zelf: “De Vakbeurs vindt plaats op een goede, centraal gelegen locatie en trekt ook veel publiek uit België. Wij hebben daarom besloten daar weer op dezelfde plek en met hetzelfde aantal vierkante meters te staan als in 2011.” Tijdens Sign2Com, in september in Kortrijk, zal Agfa haar partners ondersteunen met apparatuur, maar niet zelf aanwezig zijn.

Benedicte Dupont (Marketing Manager Indigo & IHPS GWE region) laat namens HP weten: “De beslissing omtrent IPEX en Gorinchem zijn niet gelinkt aan elkaar, we willen in de toekomst kiezen voor locale activiteiten en/of vertical segmenten. Gorinchem beantwoordt volledig aan het locale aspect, dus we zijn van de partij.”

Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign 2014

De Grafische Vakbeurs in Gorinchem vindt plaats op 22, 23 en 24 januari 2013 en duurt dus, in tegenstelling tot de in 2011 geopperde mogelijkheid van een vierdaags evenement, gewoon weer drie dagen. Wel gelden nieuwe openingstijden: de beurs gaat een uur eerder van start (namelijk om 12 uur) en sluit ‘s avonds ook een uur eerder (om 21 uur).

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.