Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

18 juni, 2012, 11:50 am | 1 reactie

Rapportcijfers MBO

Rapportcijfers voor MBO

Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) heeft vrijdag de resultaten van de ‘JOB-monitor 2012‘ bekend gemaakt. In dit tweejaarlijkse studententevredenheidsonderzoek  geven MBO-studenten een rapportcijfer aan hun opleiding en hun onderwijsinstelling. Hoewel volgens JOB de cijfers zijn niet verbeterd ten opzichte van twee jaar geleden, scoren grafische opleidingen nu wél hoger dan in 2010.

Leerlingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam waardeerden hun opleiding dit jaar met een 7,5 en de school met een 7,7 (2010: 7,6 en 7,7). Het Grafisch Lyceum Utrecht behaalde een 7,2 en een 7,0 (2010: 7,1 en 6,9) en het Mediacollege Amsterdam steeg naar een 6,9 en 6,3 (2010: 6,6 en 6,2). De Eindhovense School kreeg nu een 7,3 en 6,6 (2010: 6,6 en 6,2) – de opleiding is sinds mei onderdeel van SintLucas, dat in Boxtel met een 8,0 en 7,8 tot de beste MBO-opleiding van Nederland werd verkozen. Die eerste plek werd gedeeld met het Zwolse Cibap – vakschool voor verbeelding.

Uit de JOB-monitor komt volgens de organisatoren naar voren “dat studenten dit jaar veel positiever zijn over de hoeveelheid lesuitval (deze is afgenomen) en zij weten aan het begin van hun opleiding beter hoe deze is opgebouwd. Ook zijn zij meer tevreden over de begeleiding bij het zelfstandig werken en de beschikbaarheid van computers en de stilteruimtes. Toch zijn er nog een hoop zaken waar de mbo-student kritisch over is en waar de scholen mee aan de slag moeten. Het contact tussen de school en de stageplek is nog altijd niet voldoende. JOB vindt dat de schoolbegeleider en praktijkopleider elkaar drie keer moeten zien of spreken gedurende de stageperiode. Zo kan er duidelijk progressie worden waargenomen tussen de begin-, midden- en eindperiode van de stage. Maar dit gebeurt te weinig volgens 30% van de studenten.”

1 comment to Rapportcijfers MBO

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Nieuw initiatief

A tot Z Pop-Up

Zie hoe 26 'paper engineers' van over de hele wereld een prachtig pop-up alfabet creëren

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Graphic Means

Herdruk

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.

Hier drukken

In de rubriek ‘Hier drukken’ een willekeurige selectie van grafische bedrijven en hun slogans. (Tips zijn welkom!)

*

press print play

(MediaCenter Rotterdam)

*

“Het kan altijd luxor”

(Drukkerij Luxor)

*

“Drukken draait om aandacht”

(Drukkerij Libertas)

*

‘U krijgt het van Koninklijke De Swart… Swart op wit

(KDS)

*

‘Soms zijn we drukker, vaak zijn we nog veel meer.’
‘Papier is geduldig, wij niet.’

(Thieme MediaCenter Rotterdam)

*

‘Zoveel meer indrukken.’

(Van Noort Printing)

*

‘Drukt bijna alles’

(Drukkerij Polyprint)

*

Van ontwerp tot eindproduct, een drukker waarmee je scoort

(Drukkerij Protocol)

*

Perfect, als goed beter moet!

(Perfect DM Groep)