Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

18 juni, 2012, 11:50 am | 1 reactie

Rapportcijfers MBO

Rapportcijfers voor MBO

Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) heeft vrijdag de resultaten van de ‘JOB-monitor 2012‘ bekend gemaakt. In dit tweejaarlijkse studententevredenheidsonderzoek  geven MBO-studenten een rapportcijfer aan hun opleiding en hun onderwijsinstelling. Hoewel volgens JOB de cijfers zijn niet verbeterd ten opzichte van twee jaar geleden, scoren grafische opleidingen nu wél hoger dan in 2010.

Leerlingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam waardeerden hun opleiding dit jaar met een 7,5 en de school met een 7,7 (2010: 7,6 en 7,7). Het Grafisch Lyceum Utrecht behaalde een 7,2 en een 7,0 (2010: 7,1 en 6,9) en het Mediacollege Amsterdam steeg naar een 6,9 en 6,3 (2010: 6,6 en 6,2). De Eindhovense School kreeg nu een 7,3 en 6,6 (2010: 6,6 en 6,2) – de opleiding is sinds mei onderdeel van SintLucas, dat in Boxtel met een 8,0 en 7,8 tot de beste MBO-opleiding van Nederland werd verkozen. Die eerste plek werd gedeeld met het Zwolse Cibap – vakschool voor verbeelding.

Uit de JOB-monitor komt volgens de organisatoren naar voren “dat studenten dit jaar veel positiever zijn over de hoeveelheid lesuitval (deze is afgenomen) en zij weten aan het begin van hun opleiding beter hoe deze is opgebouwd. Ook zijn zij meer tevreden over de begeleiding bij het zelfstandig werken en de beschikbaarheid van computers en de stilteruimtes. Toch zijn er nog een hoop zaken waar de mbo-student kritisch over is en waar de scholen mee aan de slag moeten. Het contact tussen de school en de stageplek is nog altijd niet voldoende. JOB vindt dat de schoolbegeleider en praktijkopleider elkaar drie keer moeten zien of spreken gedurende de stageperiode. Zo kan er duidelijk progressie worden waargenomen tussen de begin-, midden- en eindperiode van de stage. Maar dit gebeurt te weinig volgens 30% van de studenten.”

1 reactie opRapportcijfers MBO

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.