Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

13 juni, 2012, 11:24 am | 2 reacties

Nederland – Polen

Het is tijdens het EK (nog) niet tot een krachtmeting tussen Nederland en Polen gekomen. Maar als we naar de prestaties van de grafische industrie in beide landen kijken, dan lijken de Polen aan de winnende hand. Want terwijl KVGO-voorzitter Cees Verweij somberde over de de aanhoudende recessie, publiceerde KPMG een positief rapport over de situatie in grafisch Polen. (Lees verder op GrafimediaWereld)

2 reacties aanNederland – Polen

  • Henk Gianotten

    Ik heb ruim 3 uur gelezen uit dit interessante Poolse rapport. Door o.a. de toetreding tot de EU en de (nog) gunstige loonkosten is Polen in staat geweest de export 2 x zo groot te laten zijn dan de import van drukwerk. Overigens valt op dat de loonkostenstijgingen ferm zijn en de productiviteitsstijgingen daar geen gelijke tred mee lijken te houden. Sommige gegevens lijken mij echter onwaarschijnlijk. Zo meen ik te lezen dat bijna een kwart van het personeel een universitaire studie heeft gevolgd. Ik begrijp dat een Nederlandse HTS (zoals bv GMO) daar als universitaire opleiding wordt aangemerkt, maar bijna een kwart van dat niveau lijkt me erg veel.
    Ook het feit dat 80% van de bedrijven die Digital Print als hoofdactiviteit opgeven langer dat 8 jaar bestaan komt mij vreemd voor. Zelfs 40% zou dat al langer dan 15 jaar doen. Ik hoop dat iemand de PDF’s van de oudere uitgaven van dit rapport heeft.
    Verder zijn de ‘commercials’ van de partners/sponsors soms ver beneden het niveau van de rest van het rapport.
    Al met al goed leesvoer voor een strategische blik, denk ik.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.