Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
17 maart, 2012, 5:18 pm | -

HP Indigo op B2-formaat

HP Indigo onthulde vorige week het nieuwe B2-platform

Tijdens drupa 2000 liet HP Indigo al eens een prototype van een B2-versie (50×70 cm) van haar Indigo-printer zien, maar de plannen verdwenen vervolgens in de ijskast. Drie drupa’s verder is het nu dan toch zover: met de HP Indigo 10000 moet de vellenoffsetmarkt definitief worden veroverd.

Vorige week onthulde HP Indigo het nieuwe B2-platform. Sinds drupa 2008 is er hard aan gewerkt om op basis van de bestaande Indigo-printtechniek met vloeibare toner (‘E-Ink’ genoemd) een compleet nieuwe machine te ontwerpen. Die vormt nu het hart van drie nieuwe systemen die tijdens drupa worden gedemonstreerd.

De HP Indigo 10000 is een vellenprinter die een maximaal papierformaat van 53 x 75 cm verwerkt. De inleg omvat twee laden en een pallet, en kan op die manier drie formaten en soorten papier in elke gewenste volgorde aanvoeren. Het papier kan tweezijdig volledig variabel worden bedrukt in maximaal zeven kleuren. Optioneel kan er met inline afwerkapparatuur direct worden afgewerkt.

De HP Indigo 20000 beschikt over dezelfde print-engine, maar drukt vanaf de rol. Deze machine is vooral bedoeld voor het produceren van flexibele verpakkingen, labels en bijvoorbeeld krimpfolies. De HP Indigo 30000 mikt op de markt van verpakkingen uit (vouw)karton.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen