Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

17 maart, 2012, 5:18 pm | -

HP Indigo op B2-formaat

HP Indigo onthulde vorige week het nieuwe B2-platform

Tijdens drupa 2000 liet HP Indigo al eens een prototype van een B2-versie (50×70 cm) van haar Indigo-printer zien, maar de plannen verdwenen vervolgens in de ijskast. Drie drupa’s verder is het nu dan toch zover: met de HP Indigo 10000 moet de vellenoffsetmarkt definitief worden veroverd.

Vorige week onthulde HP Indigo het nieuwe B2-platform. Sinds drupa 2008 is er hard aan gewerkt om op basis van de bestaande Indigo-printtechniek met vloeibare toner (‘E-Ink’ genoemd) een compleet nieuwe machine te ontwerpen. Die vormt nu het hart van drie nieuwe systemen die tijdens drupa worden gedemonstreerd.

De HP Indigo 10000 is een vellenprinter die een maximaal papierformaat van 53 x 75 cm verwerkt. De inleg omvat twee laden en een pallet, en kan op die manier drie formaten en soorten papier in elke gewenste volgorde aanvoeren. Het papier kan tweezijdig volledig variabel worden bedrukt in maximaal zeven kleuren. Optioneel kan er met inline afwerkapparatuur direct worden afgewerkt.

De HP Indigo 20000 beschikt over dezelfde print-engine, maar drukt vanaf de rol. Deze machine is vooral bedoeld voor het produceren van flexibele verpakkingen, labels en bijvoorbeeld krimpfolies. De HP Indigo 30000 mikt op de markt van verpakkingen uit (vouw)karton.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.