Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
5 februari, 2012, 8:29 pm | -

Vakbond drukt zelf geld bij

KVGO: “CAO-verhogingen 1999 – 2011 tenminste gelijk aan stijging consumenten prijsindexcijfer

6 februari 2012: Truus Boomgaard (KVGO) neemt het ’5% koopkrachtbiljet’ in ontvangst (foto: @CNVMedia)

“Als het aan de werkgevers ligt verliezen de werknemers meer dan 5% van hun koopkracht in vier jaar tijd“, stelt CNV Media. Om dat verlies te compenseren dreigt de vakbond dan maar zelf geld bij te drukken “nu de werkgevers niet met een fatsoenlijk loonbod over de brug komen”. Maandag om 13.30 uur wordt het eerste bankbiljet ‘ludiek‘ overhandigd aan het KVGO in Amstelveen: “Deze symbolische actie markeert de start van een actietraject.”

De werkgeversorganisatie kijkt heel anders tegen de loonontwikkelingen aan. EBb ontving – via-via – een document dat eerder al aan KVGO-leden werd toegestuurd. Daaruit blijkt, aldus het KVGO, dat het met die inkomensontwikkeling onder grafische werknemers (‘wn’ in het jargon) wel meevalt als er wordt gekeken naar de CAO-verhogingen en de Consumentenprijsindex (CPI). KVGO Kernnieuws schrijft:

“De vakbonden baseren zich hierbij op de gegevens van de afgelopen twee jaar, terwijl het helder is dat de index van de cao-verhogingen gedurende de periode van 1999 tot en met december 2011 tenminste gelijk is aan de stijging van het consumenten prijsindexcijfer over die jaren.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd