Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

19 januari, 2012, 9:05 am | -

Kodak: uitstel van betaling

“Kodak komt zeker naar drupa”

'The Last Kodak Moment?' - Een analyse in The Economist

Kodak heeft in Amerika uitstel van betaling (‘Chapter 11’) aangevraagd om – in de woorden van CEO Antonio Perez – ‘de transformatie van het bedrijf te kunnen volbrengen’.

Kodak verzekert dat de levering van producten en diensten wereldwijd gewoon doorgaat. Met een krediettoezegging door Citigroup van 950 miljoen dollar zegt Kodak zich nu te willen concentreren op het optimaliseren van haar twee hoofdactiviteiten: fotografiepatenten voor o.a. mobiele telefoons, en printtechnologie.

Kodak CEO Antonio Perez geeft uitleg in videoboodschap

Al maanden deden geruchten de ronde dat Kodak deze stap overwoog. In oktober ontkende Kodak dergelijke nieuwsberichten nog, maar vorige week stak het bericht opnieuw de kop op en maakte bijvoorbeeld Tetterode zich al op voor een ‘worst case scenario‘. Dat is volgens Kodak nergens voor nodig: “De productie en levering van diensten en goederen wordt gewoon voortgezet.”

EBb had vandaag telefonisch contact met Chris Payne (directeur Business to Business Marketing) van Kodak. Hij benadrukte dat de Chapter 11-procedure vooral wordt gebruikt om Kodak te reorganiseren, zowel in structuur als in financieel opzicht. Vorige week werd al bekend gemaakt hoe die nieuwe structuur er uit moet zien. De grafische industrie (o.a. offsetplaten, workflow en productieprinters) moet daarbij straks een van de twee pijlers onder het toekomstige Kodak vormen, aldus Payne: “We zullen dus zeker gewoon op drupa staan. En ook de toekomstplannen rond bijvoorbeeld de ontwikkeling van de Prosper inkjettechnologie blijft op schema.”

De keuze om nu uitstel van betaling aan te vragen is volgens Payne een gevolg van het uitblijven van de vorig jaar geplande verkoop van onderdelen van het patentenportfolio, die niet langer tot de kernactiviteiten behoren. De opbrengsten daarvan moesten Kodak nieuwe financiële slagkracht geven. De gesprekken over dat portfolio worden voortgezet. Ondertussen maakt Kodak met rechtszaken tegen onder andere Apple en Samsung duidelijk hoe belangrijk de eigen patenten voor het bedrijf zijn.

Kodak heeft een speciale website (www.kodaktransforms.com) ingericht waar de voortgang van de herstructurering en transformatie die het bedrijf ondergaat gevolgd kunnen worden.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Nieuw initiatief

A tot Z Pop-Up

Zie hoe 26 'paper engineers' van over de hele wereld een prachtig pop-up alfabet creëren

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Graphic Means

Herdruk

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.

Hier drukken

In de rubriek ‘Hier drukken’ een willekeurige selectie van grafische bedrijven en hun slogans. (Tips zijn welkom!)

*

press print play

(MediaCenter Rotterdam)

*

“Het kan altijd luxor”

(Drukkerij Luxor)

*

“Drukken draait om aandacht”

(Drukkerij Libertas)

*

‘U krijgt het van Koninklijke De Swart… Swart op wit

(KDS)

*

‘Soms zijn we drukker, vaak zijn we nog veel meer.’
‘Papier is geduldig, wij niet.’

(Thieme MediaCenter Rotterdam)

*

‘Zoveel meer indrukken.’

(Van Noort Printing)

*

‘Drukt bijna alles’

(Drukkerij Polyprint)

*

Van ontwerp tot eindproduct, een drukker waarmee je scoort

(Drukkerij Protocol)

*

Perfect, als goed beter moet!

(Perfect DM Groep)