Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

19 januari, 2012, 9:05 am | -

Kodak: uitstel van betaling

“Kodak komt zeker naar drupa”

'The Last Kodak Moment?' - Een analyse in The Economist

Kodak heeft in Amerika uitstel van betaling (‘Chapter 11’) aangevraagd om – in de woorden van CEO Antonio Perez – ‘de transformatie van het bedrijf te kunnen volbrengen’.

Kodak verzekert dat de levering van producten en diensten wereldwijd gewoon doorgaat. Met een krediettoezegging door Citigroup van 950 miljoen dollar zegt Kodak zich nu te willen concentreren op het optimaliseren van haar twee hoofdactiviteiten: fotografiepatenten voor o.a. mobiele telefoons, en printtechnologie.

Kodak CEO Antonio Perez geeft uitleg in videoboodschap

Al maanden deden geruchten de ronde dat Kodak deze stap overwoog. In oktober ontkende Kodak dergelijke nieuwsberichten nog, maar vorige week stak het bericht opnieuw de kop op en maakte bijvoorbeeld Tetterode zich al op voor een ‘worst case scenario‘. Dat is volgens Kodak nergens voor nodig: “De productie en levering van diensten en goederen wordt gewoon voortgezet.”

EBb had vandaag telefonisch contact met Chris Payne (directeur Business to Business Marketing) van Kodak. Hij benadrukte dat de Chapter 11-procedure vooral wordt gebruikt om Kodak te reorganiseren, zowel in structuur als in financieel opzicht. Vorige week werd al bekend gemaakt hoe die nieuwe structuur er uit moet zien. De grafische industrie (o.a. offsetplaten, workflow en productieprinters) moet daarbij straks een van de twee pijlers onder het toekomstige Kodak vormen, aldus Payne: “We zullen dus zeker gewoon op drupa staan. En ook de toekomstplannen rond bijvoorbeeld de ontwikkeling van de Prosper inkjettechnologie blijft op schema.”

De keuze om nu uitstel van betaling aan te vragen is volgens Payne een gevolg van het uitblijven van de vorig jaar geplande verkoop van onderdelen van het patentenportfolio, die niet langer tot de kernactiviteiten behoren. De opbrengsten daarvan moesten Kodak nieuwe financiële slagkracht geven. De gesprekken over dat portfolio worden voortgezet. Ondertussen maakt Kodak met rechtszaken tegen onder andere Apple en Samsung duidelijk hoe belangrijk de eigen patenten voor het bedrijf zijn.

Kodak heeft een speciale website (www.kodaktransforms.com) ingericht waar de voortgang van de herstructurering en transformatie die het bedrijf ondergaat gevolgd kunnen worden.

 

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.