Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Generation Z

Infographic over jongeren en print in de VS (bron: PIA)

Bigger than you think

Campagne "Print Powers America"

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
14 januari, 2012, 1:24 pm | -

Tetterode klaar voor ‘worst case scenario’ Kodak

Bij 'worst case scenario'

Tetterode-directeur Hans Huyghe laat zijn klanten weten dat zij zich, ondanks ‘de huidige turbulentie rond Kodak‘ (klik hier voor de analyse van InfoTrends , EBb), geen zorgen hoeven te maken over de aanvoer van offsetplaten. In Brussel ligt een grote voorraad Kodak-platen zodat er in geval van een ‘worst case scenario‘ in ieder geval geen ‘onmiddellijke onderbreking’ optreedt. En Huyghe heeft bovendien de eigen Heidelberg Saphira-platen achter de hand, voor als het echt mis gaat: “Indien nodig kunnen wij u in worst case scenario steeds een alternatief op korte en middellange termijn aanbieden.”

Huyghe verklaart de kennelijke problemen bij Kodak: “Belangrijk om weten is dat elke wereldspeler uit de filmindustrie het moeilijk heeft om zich om te vormen tot digitaal bedrijf. De drie wereldspelers hebben elk een belangrijke business in offsetplaten. Ondanks de huidige turbulentie rond Kodak, wordt ons verzekerd dat de continuïteit van belevering van offsetplaten niet in gevaar is bij Kodak.”

Tetterode heeft zelf geanticipeerd op de economisch moeilijke tijden door samen te gaan werken met het Belgische Plantin, stelt Huyghe, onder de vleugels van Staples: “Een financieel stabiel bedrijf”. Bij de aankondiging van de samenvoeging, in november 2010, werd gesteld dat de reorganisatie een gevolg was van “het wereldwijd slechte economische klimaat en de aanhoudende druk op de grafische sector”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

A tot Z Pop-Up

Zie hoe 26 'paper engineers' van over de hele wereld een prachtig pop-up alfabet creëren

Laatste Graficus

Na 101 jaar houdt vakblad op te bestaan

#pastprintfuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.