Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
14 januari, 2012, 1:24 pm | -

Tetterode klaar voor ‘worst case scenario’ Kodak

Bij 'worst case scenario'

Tetterode-directeur Hans Huyghe laat zijn klanten weten dat zij zich, ondanks ‘de huidige turbulentie rond Kodak‘ (klik hier voor de analyse van InfoTrends , EBb), geen zorgen hoeven te maken over de aanvoer van offsetplaten. In Brussel ligt een grote voorraad Kodak-platen zodat er in geval van een ‘worst case scenario‘ in ieder geval geen ‘onmiddellijke onderbreking’ optreedt. En Huyghe heeft bovendien de eigen Heidelberg Saphira-platen achter de hand, voor als het echt mis gaat: “Indien nodig kunnen wij u in worst case scenario steeds een alternatief op korte en middellange termijn aanbieden.”

Huyghe verklaart de kennelijke problemen bij Kodak: “Belangrijk om weten is dat elke wereldspeler uit de filmindustrie het moeilijk heeft om zich om te vormen tot digitaal bedrijf. De drie wereldspelers hebben elk een belangrijke business in offsetplaten. Ondanks de huidige turbulentie rond Kodak, wordt ons verzekerd dat de continuïteit van belevering van offsetplaten niet in gevaar is bij Kodak.”

Tetterode heeft zelf geanticipeerd op de economisch moeilijke tijden door samen te gaan werken met het Belgische Plantin, stelt Huyghe, onder de vleugels van Staples: “Een financieel stabiel bedrijf”. Bij de aankondiging van de samenvoeging, in november 2010, werd gesteld dat de reorganisatie een gevolg was van “het wereldwijd slechte economische klimaat en de aanhoudende druk op de grafische sector”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd