Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

28 oktober, 2011, 3:39 pm | 9 reacties

Curator hoopt op doorstart Gravo

[update 21 nov 2012] Curator trekt beslag én verdenkingen jegens Dick Meijer in

Dick Meijer stelt in een persbericht dat “de curator zijn besluit tot beslaglegging [baseerde] op verklaringen van de toenmalige koper van de onderneming, Jan Meijer, die het bedrijf door middel van een “vijandige overname” in handen kreeg”

*

[update 13-08-2012] Curator legt voor 19 miljoen Euro beslag op bezittingen oud-Gravo directeur Dick Meijer in verband met ‘omstreden transacties rond faillissement‘, aldus FD en Graficus

***

[update 19-01-2012] Het bedrijfspand van Comrads in Purmerend staat te koop.

[update 02-12-2011] Volgens bronnen is op 1 december aan de medewerkers meegedeeld dat Gravo Purmerend alsnog de deuren sluit vanwege tegenvallende verkopen.

Vakbonden 'niet verbaasd' (Noordhollands Dagblad 27-10-2011)

[update 04-11-2011] Ook Comrad Solutions door onder Adel Media

*

[update 02-11-2011] Rene Spiekman (Adel Media) verheugd over overname Gravo

*

[update 01-11-2011] Volgens vakblad GW neemt Adel Media (vh. A-D Beheer) de Gravo-activiteiten – exclusief Comrad Solutions – over

*

[27-10-2011] Curator Moeijes heeft ‘goede hoop‘ op een doorstart op korte termijn van Gravo, in afgeslankte vorm en ‘overigens niet onder de huidige of vorige directie‘. Dat schrijft hij in een brief aan de Gravo-relaties. De Purmerendse drukkerij vroeg dinsdagochtend het faillissement aan. De vakbonden reageren vandaag in het Noordhollands Dagbladbedroefd maar niet verrast‘. Bernard van Ieren (FNV Kiem) lijkt niet enthousiast over een doorstart: ‘Zo blijft de overcapaciteit gewoon bestaan.’

Van Ieren denkt dat ‘het eigenlijk al te laat was’ toen vier maanden geleden Jan Meijer het roer overnam van zijn broer Dick Meijer. Jan Meijer toonde zich in een persbericht in juni enthousiast over zijn terugkeer in de grafische industrie:

Jan Meijer was eerder tot 2003 verbonden aan Gravo Groep bv als commercieel directeur. Ronald van Pommeren, tot 2009 verbonden aan Gravo Groep, is eveneens toegetreden tot directie Gravo Groep.

Gravo Groep bv bestaat uit vijf onafhankelijke business units met elk een specialistische aanpak. Zo bedient zij haar klanten met eenvoudig tot hoogwaardig kwaliteitsdrukwerk, creatie en vormgeving, web to print, printing on demand, digitale druktechnieken, warehousing en fulfillment, softwareontwikkeling voor marketing automatiseringsoplossingen en levert zij operationele diensten om klanten te ondersteunen en te adviseren bij uitbestede grafische, marketing- en communicatieproducties en processen. Gravo Groep heeft met deze brede dienstportfolio uitstekende uitgangspunten om alle potentie die er ligt in de markt maximaal te benutten. Een optimale dienstverlening staat daarbij centraal.

Jan Meijer ziet met enthousiasme zijn terugkeer in de grafische industrie tegemoet, ondanks de moeilijke tijd waarin de sector verkeert. Jan Meijer zal als directie met zijn managementteam de komende tijd de kansen en mogelijkheden uitdiepen. De nieuwe algemeen directeur verwacht dat de saneringsslag in de grafische sector juist nu ruimte en kansen biedt voor Gravo Groep om omzetgroei te realiseren.

9 reacties aanCurator hoopt op doorstart Gravo

 • Johan

  Er is misschien toch eindelijk wat gerechtigheid in deze zaak.Het was duidelijk dat er de laatste tijd bij Gravo veel werd weggesluist,door wie laat ik in het midden.Mijn visie in deze was,hoe kon het met zo,n goed bedrijf zo mis gaan.Wanbeleid en zakkenvullerij waren voor mij de oorzaak.Hebzucht en de verantwoordelijkheid niet durven nemen zijn voor mij de grootste boosdoeners in dit geheel.De (heer)D.Meijer is voor mij de grootste gemene deler in deze.Na bijna 28 jaar voor hem te hebben gewerkt is hij voor mij de hoofdschuldige in dit failliesement,mijn grootste voldoening in deze is dat hij hier voor gestraft gaat worden.

  ( [EBb]: Johan verwijst naar het bericht “Curator vermoedt ‘onbehoorlijk bestuur’ bij Gravo-faillissement” van 25 augustus 2012 – zie: http://ow.ly/1OuZqx )

 • anna

  Jan Meijer?? En die wist hoe een bedrijf te runnen? Vraagt niemand zich af waarom het zo snel bergafwaards ging na de overname van zijn broer? Dick meijer had tenminste nog verstand van zaken Jan Meijer wilde alleen weer een anderde, duurdere directie auto van de zaak,in de jaren dat hij er werkte was hij er meer niet dan wel en telkens weer een flitsende nieuwe auto. succes JanMeijer tot nu toe heb je overal een puinhoop van gemaakt! Dank zij jouw beleid ben ik nu mijn baan kwijt [*]

 • Joop

  Als de tent niet snel vol zit gaan ze alsnog sluiten.
  Dan hebben ze in Den Haag geroepen.

 • Een harde werker

  […EBb] Dit personeel werkte dag en nacht en in het weekend zich rot en wordt nu als een oude schoen aan de kant gerot ! Bedankt management Gravo voor al die tropen jaren!

 • Zuidwester

  Moet je ook zorgen dat je een grote heer wordt. We noemen dat jaloezie

  • Johnny

   Wat ben jij een grote sukkel dat je zo praat zonder deze mensen zijn er geen grote jongens en deze mensen werker zich de keleren mag wel een beetje respect

 • Afwerker

  Zoals van Gaal al zei ; “ben ik nou zo slim of jullie zo dom ?”
  Er zijn geen mogelijkheden meer, de markt zit op slot, het enigste wat er nu binnen de grafische gebeurt is dat men elkaar aan het kapot maken is en “jan met de pet” is er de dupe van.
  De “grote heren” blijven lekker buiten schot en lopen hun zakken te vullen, hier moet men vanuit Den Haag nou eens wat aan doen.

 • Joop

  Ik hoop van harte dat Gravo gaat doorstarten.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.