Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

26 oktober, 2011, 9:27 pm | 2 reacties

Axelion daagt P7

[update 31-10-2011] Op verzoek van de advocaat van P7 zijn alle berichten over P7 op NietZonderOns verwijderd

*

[update 27-10-2011] Kort geding 27/10 voortgezet; uitspraak gepland op 7 november
*
[update 27-10-2011] Analyse op NietZonderOns

*

Axelion vs P7

Vanmiddag diende voor de rechtbank van Den Haag een kort geding dat door Axelion, moedermaatschappij van drukkerijgroep Marcomprint, werd aangespannen tegen de Coöperatieve P7, de papierinkooporganisatie waarvan Axelion lid is. Op de website van vakblad Compres staat een korte samenvatting (die door betrokkenen aan EBb wordt bevestigd) van het conflict, dat de afgelopen dagen culmineerde in een papierleveringsstop aan Axelion-drukkerijen – waarna Axelion beslag liet leggen op bankrekeningen van betrokken partijen.

De website van NietZonderOns signaleerde het conflict al enkele dagen geleden en plaatste al eerder vraagtekens bij de werkwijze van P7.

De persvoorlichter van de rechtbank liet vanmiddag aan EBb weten dat de zaak om 16 uur nog in behandeling was en dat vandaag geen uitspraak te verwachten viel.

2 reacties aanAxelion daagt P7

  • Rene de waart

    P7 is vandaag op meerdere punten in het ongelijk gesteld. Ook heeft p7 ten onrechte betalingen ingehouden, kortingen niet uitgekeerd en tevens onterecht papier leveranties gestopt. Axelion kan nu, mede door de opzegging van p7, zelfstandig papier inkopen. Het is nu verstandig dat p7 zich onthoudt van het opstoken van de papierhandel om Axelion niet te leveren. Telefonisch wordt door [XXX -EBb] dit nog kracht bij gezet. Dit is onrechtmatig en werkelijk bijzonder te noemen, zeker daar de papierhandel hier aan meewerkt.

    • Rene de Waart

      De gene die dit bericht heeft ingestuurd is niet Rene de Waart, hoe weet ik dat, simpel omdat ik Rene ben. Ik wil even heel duidelijk maken dat zolang de zaak nog niet beslecht is ik totaal geen publicaties meer doe, dit omdat de belangen voor het personeel veel te zwaar weegt. Dus mocht u nog hier of op andere site’s publicaties aan treffen onder naam van Rene de Waart dan is het FAKE.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.