Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

15 juni, 2011, 9:28 pm | 1 reactie

Onderzoek naar oorzaken Thieme bankroet vordert

Curator Jongepier publiceerde gisteren zijn derde faillissementsverslag over het bankroet van de Thieme Grafimedia Groep. Terwijl de afwikkeling van het faillissement nog voort duurt, nadert het onderzoek naar de oorzaken ervan zijn voltooiing.

Betrokkenen ontvingen van de curator een exemplaar van het concept van het oorzakenrapport en een uitnodiging voor een ‘informatief gesprek‘: “Alle uitgenodigde personen hebben zich bij de curator gemeld en een afspraak gemaakt voor een gesprek. Een aantal gesprekken heeft inmiddels plaatsgevonden. De overige gesprekken zullen op korte termijn plaatsvinden.”

In het derde faillissementsverslag beraamt de curator de geconsolideerde schuldenlast op bijna 40 miljoen euro. Daar lijken de opbrengsten uit het faillissement voorlopig niet tegenop te wegen. De boedelveilingen hebben een kleine 900.000 euro opgeleverd. Het pand van Roos&Roos in Arnhem werd verkocht voor 800.000 euro (en wordt op internet nu voor “€ 1.295.000 kosten koper” aangeboden); het onderkomen van PlantijnCasparie Groningen werd voor 487.500 euro verkocht (en staat nu in de aanbieding voor € 465.000). [update 16/06/2011 De opbrengsten van het onroerend goed gingen naar de hypotheekhouders.]

1 reactie opOnderzoek naar oorzaken Thieme bankroet vordert

  • Jacco

    De opbrengsten van de panden gingen naar de hypotheekhouders en dus niet naar de boedel / schuld. Dus er is door dhr. Van de Kallen 40 miljoen verbrand. Toch netjes als “top-ondernemer”.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.