Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Mee op vakantie

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
15 juni, 2011, 9:28 pm | 1 reactie

Onderzoek naar oorzaken Thieme bankroet vordert

Curator Jongepier publiceerde gisteren zijn derde faillissementsverslag over het bankroet van de Thieme Grafimedia Groep. Terwijl de afwikkeling van het faillissement nog voort duurt, nadert het onderzoek naar de oorzaken ervan zijn voltooiing.

Betrokkenen ontvingen van de curator een exemplaar van het concept van het oorzakenrapport en een uitnodiging voor een ‘informatief gesprek‘: “Alle uitgenodigde personen hebben zich bij de curator gemeld en een afspraak gemaakt voor een gesprek. Een aantal gesprekken heeft inmiddels plaatsgevonden. De overige gesprekken zullen op korte termijn plaatsvinden.”

In het derde faillissementsverslag beraamt de curator de geconsolideerde schuldenlast op bijna 40 miljoen euro. Daar lijken de opbrengsten uit het faillissement voorlopig niet tegenop te wegen. De boedelveilingen hebben een kleine 900.000 euro opgeleverd. Het pand van Roos&Roos in Arnhem werd verkocht voor 800.000 euro (en wordt op internet nu voor “€ 1.295.000 kosten koper” aangeboden); het onderkomen van PlantijnCasparie Groningen werd voor 487.500 euro verkocht (en staat nu in de aanbieding voor € 465.000). [update 16/06/2011 De opbrengsten van het onroerend goed gingen naar de hypotheekhouders.]

1 comment to Onderzoek naar oorzaken Thieme bankroet vordert

  • Jacco

    De opbrengsten van de panden gingen naar de hypotheekhouders en dus niet naar de boedel / schuld. Dus er is door dhr. Van de Kallen 40 miljoen verbrand. Toch netjes als “top-ondernemer”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Keerpunt

ING: 'Grafische industrie kan weer omhoog kijken'

Nieuwe Nike

A typographic ode to London Transport’s typeface, Johnston100

Dutch Design Week

Terugblik in 22 video's