Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

31 mei, 2011, 9:13 pm | 1 reactie

Ten3 door zonder Chevalier

08/06/11 update: Op 7 juni is faillissement uitgesproken over de Chevalier Groep en haar werkmaatschappijen

*

01/06/11 update: Er is op 31 mei voorlopige surseance verleend aan de Chevalier Groep en haar werkmaatschappijen Offsetdrukkerij C. Chevalier BV, Pellinore BV printmanagement (h.o.d.n. Groen Media Services) en Rocheva BV medialogistics

*

Ten3 op twitter

Het tendersamenwerkingsverband Ten3 staat, enkele dagen na de officiële lancering in BusinessClass bij Harry Mens, plotseling op twee in plaats van drie pijlers. Vandaag werd duidelijk dat drukkerij Chevalier in problemen verkeert, al hult het bedrijf zich in stilzwijgen sinds de tweet van directeur Diederik Chevalier waarin hij meldde: “Zojuist de moeilijkste beslissing uit mijn leven genomen.”

Op twitter en op websites van vakbladen (graficus, GW, Compres) staan inmiddels berichten over een surseance-aanvraag door Chevalier, maar het bedrijf reageert niet op verzoeken om meer informatie.

De overgebleven partners in Ten3, Jetmail en Aeroprint, hebben het persbericht over de dit weekend aangekondigde samenwerking verwijderd. Daarin stond onder andere:

Initiatiefnemer Diederik Chevalier: “Ik merkte dat we als individuele grafische bedrijven soms lastig een voet aan de grond krijgen bij aanbestedingen en tenders. Ik heb toen Aeroprint en Jetmail benaderd en vond veel herkenning in deze ervaring. Al snel bleek dat het ruwe idee voor een strategische samenwerking het beste tot haar recht zou kunnen komen in het nieuwe bedrijf, TEN3.”

Tim Corsmit, directeur van Jetmail, was zondag te gast in het televisieprogramma BusinessClass van Harry Mens. Hij maakte daar de Ten3 primeur bekend.

Inmiddels is op twitter de vermelding van Chevalier uit het profiel van Ten3 verwijderd:

“Samenwerkingsverband van Jetmail te Hillegom en Aeroprint in Ouderkerk aan de Amstel op het gebied van aanbestedingen voor overheid en bedrijfsleven.”

Robert-Jan van Egmond, Senior Sales Manager Tenderdesk bij Ten3, liet vanmiddag via twitter weten:

“Er zijn dagen geweest waarop ik me beter voelde dan deze absurde dag. Maar Ten3 is sterk, heeft meer aandeelhouders, we gaan gewoon verder.” En: “Verwacht op zeer korte termijn veel positief nieuws te brengen.

1 reactie opTen3 door zonder Chevalier

  • AO

    Ik zag net op internet http://www.faillissementsdossier.nl:

    Op 31-05-2011 is aan Offsetdrukkerij C. Chevalier B.V. h.o.d.n. Chevalier International te Hendrik-Ido-Ambacht (Zuid-Holland) voorlopige surseance verleend. Als bewindvoerder is aangesteld mr. P.G. Gilhuis. Er zijn (nog) geen verslagen beschikbaar.

    Op 31-05-2011 is aan Chevalier Groep B.V. te Hendrik-Ido-Ambacht (Zuid-Holland) voorlopige surseance verleend. Als bewindvoerder is aangesteld mr. P.G. Gilhuis. Er zijn (nog) geen verslagen beschikbaar.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.