Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

26 mei, 2011, 4:23 pm | -

Webwinkels Drukwerkdeal en Premere plat na crash

Update 27/05 : Webwinkels zijn weer online

*

Update 26/05 18:00 uur: @drukwerkdeal: “Backoffice weer langzaam hersteld. Team 15 specialisten werkt vannacht wederom door. Orders worden met spoed verwerkt! Z.s.m. weer online!”

*

De webwinkels van internetdrukkers Drukwerkdeal.nl, Canvasdeal.nl en Premere.nl liggen sinds woensdagavond (25/05) plat, nadat zowel de gewone server als de back-up server waren gecrashed.

25 mei, 20 uur: "Technische storing. Er is in ieder geval geen data verloren gegaan"

“Wat een ondenkbare situatie betrof is op dit moment realiteit!”, aldus de verklaring op de website van zowel Drukwerkdeal als Canvasdeal. Ook Premere.nl, de webwinkel van drukkerij De Groot in Goudriaan die draait op de technologie van Drukwerkdeal, is door de storing onbereikbaar.

Drukwerkdeal schrijft:

“Wij hebben op geen enkele manier toegang tot deze servers op dit moment en kunnen u dan ook niet van dienst zijn met de verkoop van onze producten. Daarom hebben wij besloten de webwinkel tijdelijk uit de lucht te halen totdat wij er zeker van zijn u de gebruikelijke service weer te kunnen leveren.”

Het bedrijf hoopte vandaag weer online te zijn, maar dat is nog niet gelukt. Wel zet het alles op alles om klanten te informeren en te helpen. Op twitter beantwoordt Drukwerkdeal via @drukwerkdeal en @DWD_service vragen. Het berichtte vanmorgen:

Vanmiddag werd duidelijk dat de problemen nog niet voorbij zijn:

Juist Drukwerkdeal en Premere staan momenteel extra in de belangstelling van grafisch Nederland, omdat de Vereniging Kleinere Grafische Ondernemingen (vkgo) aan haar leden een samenwerkingsverband met De Groot’s Premere voorstelt. Het bestuur van de vkgo legde, samen met De Groot, vorige week tijdens een ledenbijeenkomst uit wat de samenwerking zou kunnen betekenen. De vkgo-leden kunnen bijvoorbeeld met 10 procent korting drukwerk bestellen en laten produceren bij De Groot. Een tweede optie is het inrichten van een gezamenlijke vkgo-webwinkel waar de leden, steeds onder hun eigen logo, klanten hun drukwerk kunnen laten bestellen tegen vaste ‘vkgo-prijzen’. Maar ook een volledig eigen webwinkel voor een vkgo-drukkerij, die draait op de technologie van De Groot, zou mogelijk zijn. De plannen lokten de nodige discussie uit.


Eerder deze maand verscheen het rapport ‘Online drukkerijen in breder perspectief’ van de hand van Theo Vermeulen – inititator van DrukDomein.nl. Hij onderzocht de positie van internetdrukkerijen in Nederland en verzamelde interessant cijfermateriaal. Uit gegevens van Statbrain bleek bijvoorbeeld dat Drukwerkdeal (in januari 2010) op de derde plaats stond van de ranglijst met bezoekersaantallen onder online drukkerijen, met 5.057 bezoeken per dag. Vermeulen gaat in het rapport uit van een conversie ratio van 7 procent, wat zou betekenen dat Drukwerkdeal dagelijks zo’n 350 opdrachten krijgt. Op basis van informatie van People&Print (moedermaatschappij van Drukwerkdeal) berekent Vermeulen een gemiddelde ordergrootte van 173 euro. Dat zou betekenen dat Drukwerkdeal door de crash per dag zo’n 60.000 euro misloopt.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.