Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

30 april, 2011, 9:30 am | 2 reacties

Lintje voor Arie Houweling

[update 17 januari 2016] Arie Houweling overleden bij aanslag Burkina Faso.

*

 

Voormalig vice-voorzitter van de KVGO en voorzitter vkgo Arie Houweling is gisteren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

“De heer Houweling (62 jaar) zet zich sinds 1973 in voor de gemeenschap op het gebied van welzijn, veiligheid, belangenbehartiging, ontwikkelingssamenwerking, recreatie en kerkelijk leven. Hij was van 1973 tot 1983 bestuurslid van het Oranje Kruis, later het Oranje Groene Kruis in Capelle aan den IJssel. Van 1978 tot 1990 was hij kaderlid bij het Korps Nationale Reserve. In de periode 1979-2004 was de heer Houweling vice-voorzitter van het algemeen bestuur en lid van het dagelijks bestuur van de Koninklijke Vereniging van Kleine Grafische Ondernemers. Van 1993 tot 2000 was hij voorzitter van de Vereniging van Kleine Grafische Ondernemingen. Van 2000 tot 2005 was hij bestuurslid en voorzitter van de Economische Kring Capelle. Vanaf 2004 is hij vrijwillig senior expert van de Stichting PUM Netherlands senior experts. Hij heeft elf missies voor PUM uitgevoerd. Een senior expert zet zich in om het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden te versterken. Eveneens vanaf 2004 is de heer Houweling adviseur en sinds 1 maart 2010 voorzitter van de Vereniging van Christelijke Grafische Ondernemers in Nederland. Daarnaast is hij reisleider van 50+ reizen en voorzitter van de Commissie Zending en Werelddiaconaat.”

2 reacties aanLintje voor Arie Houweling

  • Sjef Theunissen

    Zojuist lees ik dat Arie slachtoffer is geworden van de terreuraanslag in Ouaga. Langs deze weg wil ik mijn medeleven uitspreken aan zijn geliefden. Het is treurenswaardig dat juist iemand die dit land wilde helpen door terroristen is omgebracht.Que la terre soit légère pour lui!

  • Van harte gefeliciteerd, je hebt ‘m verdiend!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.