Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
28 april, 2011, 6:30 pm | -

Grafimedia-adviseurs verenigen zich (niet)

door: Peter Luit

GEA start voorzichtig met initiatief van ‘Verenigde Raadsmannen’

Een ruime meerderheid van de 17 uitgenodige adviseurs kwam gisteren naar GEA in Weesp voor een eerste bijeenkomst om te praten over de situatie in de grafische industrie.
De brief van GEA en Phaff en Partners sprak op voorhand al van een mogelijke vereniging van ‘Verenigde Raadsmannen’, maar zover zou het in ieder geval tijdens de eerste bijeenkomst niet komen.
Verdeeldheid overheerste.

De opdracht leek eenvoudig, de aanwezigen zouden de 10 belangrijkste problemen van de grafische sector in kaart brengen en een eerste aanzet geven tot 10 concrete oplossingen, die in alle gezamenlijkheid aan de bedrijfstak als adviestrajecten zouden kunnen worden aangeboden.Het gezelschap struikelde al over de eerste opdracht. De meningen vlogen over en weer en bewogen zich tussen cultuur, klantkennis, marketing, technologie, administratie, kostenbeheer, personeel, kennis en vele andere talloze aspecten die een bedrijf tot een succesvolle onderneming zouden kunnen maken. Consensus over 10 punten was ver te zoeken, alhoewel alle genoemde punten natuurlijk een deel van de waarheid waren.

(Lees de complete tekst van Peter Luit op www.luit.nl)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"