Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
8 april, 2011, 7:45 pm | -

MBO Biegelaar? Vakbond blij, maar kritisch

*

[update 25 februari 2014]

FNV Kiem: “Doek valt toch voor Biegelaar Maarssen

Na een periode van onzekerheid bij diepdrukkerij Biegelaar in Maarssen is uiteindelijk toch het doek voor de onderneming gevallen. Dat werd gisteren, maandag 24 februari, reeds aan het personeel medegedeeld.

*

“De Europese overcapaciteit zal gewoon blijven bestaan”

Diepdrukkerij Biegelaar in Maarssen werkt aan een verzelfstandiging uit de in financiële problemen verkerende Schlott Gruppe. FNV Kiem is ‘verheugd‘ over de management buy out en het behoud van werkgelegenheid, maar vakbondsbestuurder Edwin Bouwers is ook kritisch: “Ik maak me wel zorgen over de geluiden die ik hoor over het  inleveren van arbeidsvoorwaarden, het totale gebrek aan informatie naar de werknemers en de flinke werkdruk.”

In een persbericht, dat gisteren onder andere op de website van vakblad Graficus verscheen, stelt de Biegelaar directie dat er sinds 15 januari voortdurend is gewerkt aan een oplossing: “De komende weken zal de definitieve overeenkomst opgesteld en ondertekend worden, alsmede de voor de aankoop benodigde financiering gezekerd worden. Wij zijn tevreden dat, na deze onnodig lange tijd, eindelijk duidelijkheid verschaft kan worden. Door de Management Buy Out, kan het voortbestaan van Biegelaar veilig gesteld worden.”

“Als FNV KIEM zullen wij dit van zeer nabij gaan volgen”, aldus Edwin Bouwers vandaag in een reactie. Hij ziet nog een ander probleem: “Ik schat in dat er van de Schlott Gruppe in Duitsland drie bedrijven overeind zullen blijven. De Europese overcapaciteit zal gewoon blijven bestaan.”

Op de website van Schlott Gruppe wordt vooralsnog niets over deze ontwikkelingen bij de Nederlandse dochteronderneming gemeld: de curator liet daar op 1 april weten “in de tweede helft van april” meer duidelijkheid te verwachten over de afwikkeling van het Schlott-faillissement en de biedingen op bedrijfsonderdelen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd