Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

23 februari, 2011, 11:42 pm | -

Curator publiceert tweede Thieme-rapport

Curator Jongepier publiceerde deze week zijn tweede faillissementsverslag over de Thieme-bedrijven die eind vorig jaar massaal onderuit gingen. Het betreft vooral een tussenstand – de financiële afwikkeling is nog in volle gang en Jongepier doet grondig onderzoek naar ‘de oorzaken van het faillissement en rechtmatigheid.’

In het kader van het onderzoek heeft een externe accountant, in opdracht van Jongepier, de financiële ontwikkelingen van de afgelopen zeven jaar geanalyseerd. Op basis van zijn eerste conceptverslag poogt de accountant zijn bevindingen aan te vullen met informatie uit ‘de inmiddels beschikbare back-up van de digitale administratie van alle gefailleerde vennootschappen’.

Deze back-up is gemaakt door Limits Consulting. Jongepier stelt in zijn rapport dat de administratieve systemen ‘adequaat lijken te zijn’, met uitzondering van de e-mail systemen: ‘Alle e-mails werden reeds na zeer korte tijd automatisch verwijderd uit het systeem.’ Limits Consulting schrijft er op haar website zelf over:

“Het betreft hier een zeer complex faillissement met ca 30 BV en meer dan 20 locaties. Daarnaast bestonden er meerdere ERP en financiële systemen, had iedere locatie een eigen serverpark en waren er 4 email systemen in gebruik. Limits-Consulting heeft alle relevante gegevens van PC’s en servers gered. Verder zijn e-mails zekergesteld en geconverteerd naar een bruikbaar formaat. Alle ERP en financiële systemen zijn via virtualisatie zekergesteld voor analyse. Relevante data is gefilterd en via een forensisch tool geïndexeerd beschikbaargesteld aan de curator.”

Er staan nog enorme vorderingen open: de Belastingdienst alleen al heeft, als preferente schuldeiser, nog ruim 16 miljoen euro tegoed. Het UWV heeft nog geen vordering ingediend, maar Jongepier verwacht dat deze, gezien het grote aantal Thieme-werknemers, ‘aanzienlijk’ zal zijn. En dan volgt bijvoorbeeld ook nog het GBF, dat meer dan 100.000 euro uit heeft staan. Een aantal tijdschriftenuitgevers kan fluiten naar de abonnementsgelden die voor ze werden geïnd door Thieme – de tegoeden op deze bankrekeningen vallen in het vermogen van het eind december gefailleerde Thieme-onderdeel Adrepak.

Over opbrengsten uit de failliete boedel kan Jongepier nog geen duidelijkheid geven: de veilingopbrengsten zijn bijvoorbeeld nog niet bekend, en het vastgoed moet nog worden verkocht.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.