Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

15 februari, 2011, 8:10 pm | 1 reactie

Boek over “opkomst en neergang Thiemegroep”

Van der Kallen en de verloren toekomst van de Thiemegroep

Ed Boogaard en Leon van Velzen werken aan een bijzonder boek over de ondernemer Mark van der Kallen uit Rijswijk en zijn Thieme Grafimediagroep. In vakblad Graficus en op de website ‘Thiemegroep in pastei‘ doen Boogaard en Van Velzen de komende maanden verslag van het spoor dat zij volgen, terug in de tijd, op zoek naar de verloren toekomst van de Thiemegroep.

Van der Kallen stond ruim twee decennia geleden aan de wieg van wat zou uitgroeien tot de tweede drukkersgroep van Nederland: de Thieme GrafiMediagroep. In oktober 2010 ging de groep failliet. Op het hoogtepunt telde de onderneming bijna duizend medewerkers en een omzet van 200 miljoen euro.

Wie is die Mark van der Kallen, die op basis van bedrijven die bijna failliet waren in ruim twintig jaar de grootste vellenoffsetgroep in Nederland van de grond kreeg, om deze ook ten onder te zien gaan? Maar het boek wil meer schetsen dan een portret van deze ondernemer die landelijk bekend is komen te staan als de redder van voetbalclub ADO Den Haag. Wat speelde zich bijvoorbeeld de afgelopen twee decennia af in de grafische bedrijfstak? Het boek wil ontrafelen wie en wat de Thiemegroep tot grote hoogten deed stijgen, om uiteindelijk roemloos te crashen. En wat zijn de lessen voor de grafische industrie?

Op de website ‘Thiemegroep in pastei‘ worden bezoekers uitgenodigd hun opmerkingen en aanvullende informatie met de auteurs te delen.

Het boek verschijnt rond oktober 2011 bij uitgeverij Mastix Press, een jaar nadat Thieme failliet ging.

1 reactie opBoek over “opkomst en neergang Thiemegroep”

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.