Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

1 december, 2010, 10:16 am | 8 reacties

“Omscholen? Ik zoek personeel!”

Han Letteboer van Binderij Letteboer windt zich op over de gesubsidieerde omscholing van grafische vakmensen:

“Goedemorgen , wij willen ons ongenoegen uiten over het verhaal Thieme. FNV maakt zich nogal druk over de ex-medewerkers en wil deze omscholen met subsidie , een paar dingen die ons bevreemden zijn het volgende:
Ons bedrijf zoekt al tijden geschoold personeel , dit meer dan 6 weken aangegeven bij FNV tot op heden GEEN reactie (hoezo we komen op voor onze leden ??) De subsidie die verstrekt gaat worden bedraagt € 30.000 per man , nou ik denk dat er zat bedrijven zijn die voor die subsidie werkgelegenheid willen behouden of willen creeeren !!!  Laat de subsidiegelden eens bij de werknemers terecht komen en niet in de zakken van …………. verdwijnen .  Zoiets heet ACTIEF beleid en niet het geitenwollen sokkenbeleid van mevrouw Jongerius !!! Nogmaals graag jullie reactie op dit beleid !!!”

8 reacties aan“Omscholen? Ik zoek personeel!”

 • re

  Beste hr letteboer,

  Als je als grafisch vakman reageert bij uw bedrijf,wordt er rustig verteld dat je het minimum gaat verdienen,een aantal kontrakten voor bepaalde tijd,terwijl je aantoonbare kwaliteiren hebt en altijd klaar hebt gestaan voor uw bedrijf.
  Dus ,hoezo op zoek

  • Binderij Letteboer

   Beste reageerder , uit de opmerking blijkt dat u reeds bij ons hebt gewerkt , het is dan jammer dat u er niet bij vertelt dat ook in een zeer verkeerde tijd de directie garant heeft gestaan voor de werkgelegenheid en dat er ZWARE offers in de privesfeer zijn gedaan. U weet net zo goed dat in de huidige tijd de contracten allemaal jaarcontracten zijn en deze als er normaal en correct gewerkt wordt , worden verlengd tot het maximale alvorens over te gaan op onbepaalde tijd. Ook voor ondernemers is het moeilijk om in slechte tijden het hoofd boven water te houden. Maar B het is jammer dat bij het weggaan geen goed eindgesprek is gevoerd tussen ons , dus bij deze nodig ik je nogmaals uit.
   Dus daarom op zoek .

 • Binderij Letteboer

  Beste Insider,
  Nogmaals betreur ik de teleurstelling die bij , vooral, de ex medewerkers van Thieme bestaat, maar wij hebben er niets mee , de kleinere familiebedrijven zoals de onze KUNNEN en WILLEN zich niet spiegelen aan de praktijken van de Thieme bedrijven. Ook bij ons is er een daling ingezet die voor bijna 100% voor rekening van de eigenaar is gekomen en onze medewerkers daar niets van hebben gemerkt (kortom het kan ook anders !!!!) Wij stellen ons op het standpunt dat we het met z’n allen moeten redden in GOEDE maar ook in SLECHTE tijden. Het doet mij als werkgever pijn om soms de verhalen te moeten horen van werknemers die NIET goed behandeld zijn , MAAR >>>>>>>>>>>>>> denk ook eens andersom ….ALS de mensen er moeten staan zijn er ook mensen die juist dan NIET thuis geven en daardoor de extra inkomsten van een bedrijf juist om zeep helpen.
  Hier dus WEL een ondernemer die GRAAG iets SAMEN met de mensen wil doen in goed overleg.
  Het is nu eenmaal zo dat werkgevers ook risico’s lopen en daar ook voor gecompenseerd willen worden anders waren we allemaal werkgever geworden ??? Kortom een goed grafisch bedrijf dat WIL investeren in mensen zal wel die mensen binnen moeten krijgen en daar schort het op dit moment aan. (niets ten nadele van de mensen die WEL gereageerd hebben , deze hebben we al gesproken en zullen binnenkort uitsluitsel krijgen). Zo zien we maar weer dat niet alles over een kam te scheren is…… fijne dagen allemaal

 • Insider

  Geachte heer Letteboer,
  U begrijpt niet waarom er weinig reactie is?
  Ik weet wel een aantal redenen te bedenken
  Vele grafici die werkeloos zijn geworden hebben hebben hun vertrouwen verloren
  Na vele reorganisaties en faillissementen telkens weer opnieuw beginnen
  Vaak tegen mindere arbeidsvoorwaarden toch weer de schouders er onder!
  Dit zijn/waren mensen die houden/hielden van hun vak en zich uit de naad gewerkt hebben voor “hun” bedrijf en nooit op de klok keken
  Dag en nacht klaar stonden!
  Zelf ben ik werkzaam geweest bij meerdere Thieme bedrijven waar het ziekte percentage minder dan 1 % was en er jaar in jaar uit geld verdiend werd
  Maar zoals nu blijkt was dat niet genoeg
  Er komt een dag dat de rek er uit is na de zoveelste teleurstelling en men met pijn in het hart afscheid neemt van de grafische en zijn/haar heil elders zoekt
  Ik ben er van overtuigd dat deze gedachte bij vele van mijn (ex) collega’s leeft

 • Ex Thiememedewerker

  Voor mij geldt op dit moment kiezen voor de toekomst, dus wordt het omscholen buiten de grafische industrie.
  Dit geheel voor eigen kosten!!!
  Ik zie dit als een investering in mezelf. Liever dit als weer in de onzekerheid die het grafische vak, hoe mooi ook, biedt. 10 reorganisaties en 2 failliesementen ben ik er wel klaar mee.

  • Binderij Letteboer

   Kan ik me iets bij voorstellen , ons bedrijf is meer dan 90 jaar oud en sprankelt iets minder maar samen nog een boterham mee te verdienen.
   Wij vinden het nogmaals vreemd dat er weinig mensen die vrijkomen weer naar een mooie baan willen in het grafische …….
   jammer maar DAT is ons probleem nu juist …..

 • Binderij Letteboer

  contact met fnv gehad ,wachten verdere ontwikkelingen af

 • Ed Boogaard

  Volgens mij heeft Anne Jan de Graaf van FNV Kiem (http://twitter.com/#!/annejandegraaf) je gisteravond per twitter zijn telefoonnummer doorgegeven en uitgenodigd voor een gesprek?

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.