Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
22 november, 2010, 6:22 pm | 2 reacties

Faillissementsverslag Thieme

Curator: “Onderhandelingen Ten Klei en Roos en Roos thans vergevorderd; overeenstemming bereikt over Wyt Gevaarsetiketten”

*

De curator heeft zich “vooralsnog niet meer dan een eerste indruk” kunnen vormen van de gang van zaken die heeft geleid tot het faillissement van de Thieme groep.

In zijn eerste faillissementsverslag, dat vanmiddag verscheen, geeft curator Jongepier (Boekel de Nerée) een uitgebreide beschrijving van de structuur van de Groep en het verloop van de gebeurtenissen sinds begin oktober, toen de onderhandelingen tussen Thieme Groep en “een derde” over de doorstart van een ‘rompbedrijf’ mislukten en de eerste faillissementen een feit waren.

De omvang van de schulden die de Thieme Groep achterliet is nog niet volledig bekend – naast vorderingen van de fiscus (15 miljoen euro), Rabobank (ruim 7,7 miljoen euro) en De Lage Landen (bijna 11 miljoen euro) inventariseert de curator nog de vorderingen van de circa 4.000 aangeschreven crediteuren.

Het rapport van de curator verschaft een beeld van de financiële situatie bij de verschillende Thieme-bedrijven tot eind augustus van dit jaar: vrijwel elke BV schreef op dat moment rode cijfers.

2 comments to Faillissementsverslag Thieme

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd