Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Mee op vakantie

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
18 november, 2010, 9:01 pm | -

‘Garantiefonds en RFR stoppen begin 2012’

De Raad voor Overleg in de Grafimediabranche (ROGB) heeft besloten het Garantiefonds en de RFR (de uitkering uit het Garantiefonds bij ontslag door reorganisatie of faillissement) per 1 februari 2012 op te heffen. Richard van den Berg maakte dat vanmiddag tijdens de Algemene Ledenvergadering van het KVGO bekend.

Het Garantiefonds staat onder druk, nu door het grote aantal faillissementen en reorganisaties in de branche het aantal mensen dat een beroep doet op de aanvullende uitkering sterk toeneemt. Volgens Van den Berg stevent het Garantiefonds zonder ingrepen af op een ‘technisch faillissement’. Doordat eind vorige maand binnen de ROGB afspraken zijn gemaakt met de vakbonden kunnen het Garantiefonds en de RFR nog tot 1 februari 2012 (op dat moment loopt ook de huidige Grafimedia CAO af) in stand worden gehouden – er zal worden gezocht naar ‘andere gelden’ om de kosten van de premies niet te laten stijgen. Er komt een andere regeling voor in de plaats, die vooral mikt op het van ‘werk-naar-werk’ helpen van mensen die hun baan verliezen.

[update: 25 november 2010] FNV Kiem: “Nieuwe RFR-regeling in de maak, Garantiefonds stopt begin 2012

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Keerpunt

ING: 'Grafische industrie kan weer omhoog kijken'

Nieuwe Nike

A typographic ode to London Transport’s typeface, Johnston100

Dutch Design Week

Terugblik in 22 video's