Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
17 november, 2010, 3:32 pm | -

Papierpraat.nl van start

Cia Franssens presenteert PapierPraat.nl tijdens de Dag van Duurzaam Drukwerk

Papierpraat.nl is tijdens de Dag van Duurzaam Drukwerk officieel van start gegaan. De website is een initiatief van de grafische ondernemers Cia Franssens en Janny Oei. Zij werken al sinds 2006 aan dit informatiepunt over papier en milieu – in eerste instantie bedoeld voor ontwerpers, drukkerijen en opdrachtgevers.

“Papierpraat.nl wil degelijke, onafhankelijke informatie over de herkomst en samenstelling van papier te verstrekken, zodat een op het milieu betrokken keuze voor papier kan worden gemaakt.”

“Nederland behoort – omgerekend per hoofd van de bevolking – tot de grootste papierverbruikers ter wereld. Door bewuster gebruik te maken van papier dat minder milieubelastend is, dat geproduceerd wordt onder goede sociale omstandigheden en economisch in balans is, is er veel duurzaamheidsrendement te behalen.”

PapierPraat.nl

De makers van Papierpraat nodigen onderwijsinstellingen en bedrijven uit de grafische sector van harte uit om het initiatief te ondersteunen met informatie, zodat aan verdere invulling en vervolmaking van de website kan worden gewerkt.

 

PapierPraat leverde ook informatie over papier en milieu aan ‘De Groene Offerte‘, een kortgeleden gelanceerd initiatief van onder andere ontwerper Arjen Hilgersom en BNO dat ontwerpers helpt bij duurzaam ontwerpen. Ook ‘De Groene Offerte’ kon tijdens de Dag van Duurzaam Drukwerk op veel belangstelling rekenen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"