Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
17 november, 2010, 3:32 pm | -

Papierpraat.nl van start

Cia Franssens presenteert PapierPraat.nl tijdens de Dag van Duurzaam Drukwerk

Papierpraat.nl is tijdens de Dag van Duurzaam Drukwerk officieel van start gegaan. De website is een initiatief van de grafische ondernemers Cia Franssens en Janny Oei. Zij werken al sinds 2006 aan dit informatiepunt over papier en milieu – in eerste instantie bedoeld voor ontwerpers, drukkerijen en opdrachtgevers.

“Papierpraat.nl wil degelijke, onafhankelijke informatie over de herkomst en samenstelling van papier te verstrekken, zodat een op het milieu betrokken keuze voor papier kan worden gemaakt.”

“Nederland behoort – omgerekend per hoofd van de bevolking – tot de grootste papierverbruikers ter wereld. Door bewuster gebruik te maken van papier dat minder milieubelastend is, dat geproduceerd wordt onder goede sociale omstandigheden en economisch in balans is, is er veel duurzaamheidsrendement te behalen.”

PapierPraat.nl

De makers van Papierpraat nodigen onderwijsinstellingen en bedrijven uit de grafische sector van harte uit om het initiatief te ondersteunen met informatie, zodat aan verdere invulling en vervolmaking van de website kan worden gewerkt.

 

PapierPraat leverde ook informatie over papier en milieu aan ‘De Groene Offerte‘, een kortgeleden gelanceerd initiatief van onder andere ontwerper Arjen Hilgersom en BNO dat ontwerpers helpt bij duurzaam ontwerpen. Ook ‘De Groene Offerte’ kon tijdens de Dag van Duurzaam Drukwerk op veel belangstelling rekenen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd