Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Mee op vakantie

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
10 november, 2010, 2:46 pm | -

Rapportcijfers voor MBO opleidingen

Enquête over studenttevredenheid

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) presenteerde gisteren de zesde editie van haar ‘JOB Monitor‘. Ruim 151.000 MBO-studenten gaven via een uitgebreide vragenlijst hun mening over het beroepsonderwijs dat ze volgen. Studenten geven gemiddeld een 6,9 aan hun opleiding en een 6,4 voor hun instelling. Het Grafisch Lyceum Rotterdam behaalde op de lijst met 61 onderwijsinstellingen een tweede plaats, met de rapportcijfers 7,6 en 7,7. Ook het Grafisch Lyceum Utrecht bleef boven het gemiddelde, met een 7,1 en 6,9. De Eindhovense School behaalde een 6,9 en 6,2. Het Mediacollege Amsterdam kreeg een 6,6 en 6,2.

“Hopelijk grijpen de scholen de JOB-monitor aan om hun opleiding waar nodig is te verbeteren. JOB zal zo goed als het kan de scholen hierbij  stimuleren door projecten op te zetten. Zo zullen we dit jaar praten over een hogere urennorm, voeren we campagne voor studenteninspraak, nemen we de klachtenbehandeling onder de loep en zorgen we voor een betere voorlichting over opleidingen. Kortom werk aan de winkel!” , aldus Ashley Lovers (vicevoorzitter van JOB) in een toelichting op de JOB-website.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Keerpunt

ING: 'Grafische industrie kan weer omhoog kijken'

Nieuwe Nike

A typographic ode to London Transport’s typeface, Johnston100

Dutch Design Week

Terugblik in 22 video's