Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Generation Z

Infographic over jongeren en print in de VS (bron: PIA)

Bigger than you think

Campagne "Print Powers America"

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
10 november, 2010, 2:46 pm | -

Rapportcijfers voor MBO opleidingen

Enquête over studenttevredenheid

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) presenteerde gisteren de zesde editie van haar ‘JOB Monitor‘. Ruim 151.000 MBO-studenten gaven via een uitgebreide vragenlijst hun mening over het beroepsonderwijs dat ze volgen. Studenten geven gemiddeld een 6,9 aan hun opleiding en een 6,4 voor hun instelling. Het Grafisch Lyceum Rotterdam behaalde op de lijst met 61 onderwijsinstellingen een tweede plaats, met de rapportcijfers 7,6 en 7,7. Ook het Grafisch Lyceum Utrecht bleef boven het gemiddelde, met een 7,1 en 6,9. De Eindhovense School behaalde een 6,9 en 6,2. Het Mediacollege Amsterdam kreeg een 6,6 en 6,2.

“Hopelijk grijpen de scholen de JOB-monitor aan om hun opleiding waar nodig is te verbeteren. JOB zal zo goed als het kan de scholen hierbij  stimuleren door projecten op te zetten. Zo zullen we dit jaar praten over een hogere urennorm, voeren we campagne voor studenteninspraak, nemen we de klachtenbehandeling onder de loep en zorgen we voor een betere voorlichting over opleidingen. Kortom werk aan de winkel!” , aldus Ashley Lovers (vicevoorzitter van JOB) in een toelichting op de JOB-website.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Laatste Graficus

Na 101 jaar houdt vakblad op te bestaan

#pastprintfuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.