Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Mee op vakantie

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
6 november, 2010, 12:07 pm | -

Van Speijk Prijs voor Postzegelboekje

[update 18 november 2010]

Einde ‘Grafimedia Netwerk Evenement’

KVGO-voorzitter Cees Verweij keek tijdens de Algemene Ledenvergadering terug op het feestje in Urk: “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de opkomst met driehonderd bezoekers teleurstellend was. Uit gesprekken met leden is duidelijk dat dit niet is wat zij zoeken. Inhoud, opzet en uitvoering van het evenement brachten ons tot de conclusie dat we zo niet verder moeten gaan.’

*

Sfeerreportage ‘Grafimedia Netwerk’ evenement door fotograaf Paul Ridderhof – klik hier

*

"Combinatie van postzegel met boekje van 8 pagina’s biedt ruimte voor verhaal van 500 woorden."

Tijdens het jaarlijkse Grafimedia Netwerk is gisteravond de Van Speijk Prijs 2010 uitgereikt aan Joh. Enschedé Stamps (Haarlem) voor het Postzegelboekje. De innovatieprijs “beloont verrassende producten/diensten/technologieën ter inspiratie en voorbeeld voor ondernemers in de sector”.

De besloten netwerkbijeenkomst voor de grafische industrie, die dit jaar plaatsvond in Urk, werd bezocht door zo’n 300 genodigden. Trendwatcher Adjiedj Bakas legde in zijn presentatie veel nadruk op de nieuwe (toekomst)mogelijkheden van 3D-printen – maar opmerkelijk genoeg behoorde de techniek niet tot de genomineerden voor de Van Speijk Award. Namens de jury merkte Erik Stevens op dat de industrie nu eenmaal “meer gericht is op verbeteren dan op vernieuwen“.

Vorig jaar ging de prijs naar de Dwarsligger – een compacte en handzame uitvoering van het aloude boek. En die trend lijkt dit jaar – met de verdere verkleining van het boek tot postzegelformaat – voortgezet. De presentaties en prijsuitreiking dreigden op momenten te worden overstemd door het geroezemoes in de zaal: grafisch Nederland was gekomen om te netwerken, en dat deed ze.

Sfeerreportage vanaf Urk door fotograaf Paul Ridderhof (klik op deze foto voor meer dan 500 foto's van het Grafimedia Netwerk 2010)

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Keerpunt

ING: 'Grafische industrie kan weer omhoog kijken'

Nieuwe Nike

A typographic ode to London Transport’s typeface, Johnston100

Dutch Design Week

Terugblik in 22 video's