Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

6 november, 2010, 12:07 pm | -

Van Speijk Prijs voor Postzegelboekje

[update 18 november 2010]

Einde ‘Grafimedia Netwerk Evenement’

KVGO-voorzitter Cees Verweij keek tijdens de Algemene Ledenvergadering terug op het feestje in Urk: “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de opkomst met driehonderd bezoekers teleurstellend was. Uit gesprekken met leden is duidelijk dat dit niet is wat zij zoeken. Inhoud, opzet en uitvoering van het evenement brachten ons tot de conclusie dat we zo niet verder moeten gaan.’

*

Sfeerreportage ‘Grafimedia Netwerk’ evenement door fotograaf Paul Ridderhof – klik hier

*

"Combinatie van postzegel met boekje van 8 pagina’s biedt ruimte voor verhaal van 500 woorden."

Tijdens het jaarlijkse Grafimedia Netwerk is gisteravond de Van Speijk Prijs 2010 uitgereikt aan Joh. Enschedé Stamps (Haarlem) voor het Postzegelboekje. De innovatieprijs “beloont verrassende producten/diensten/technologieën ter inspiratie en voorbeeld voor ondernemers in de sector”.

De besloten netwerkbijeenkomst voor de grafische industrie, die dit jaar plaatsvond in Urk, werd bezocht door zo’n 300 genodigden. Trendwatcher Adjiedj Bakas legde in zijn presentatie veel nadruk op de nieuwe (toekomst)mogelijkheden van 3D-printen – maar opmerkelijk genoeg behoorde de techniek niet tot de genomineerden voor de Van Speijk Award. Namens de jury merkte Erik Stevens op dat de industrie nu eenmaal “meer gericht is op verbeteren dan op vernieuwen“.

Vorig jaar ging de prijs naar de Dwarsligger – een compacte en handzame uitvoering van het aloude boek. En die trend lijkt dit jaar – met de verdere verkleining van het boek tot postzegelformaat – voortgezet. De presentaties en prijsuitreiking dreigden op momenten te worden overstemd door het geroezemoes in de zaal: grafisch Nederland was gekomen om te netwerken, en dat deed ze.

Sfeerreportage vanaf Urk door fotograaf Paul Ridderhof (klik op deze foto voor meer dan 500 foto's van het Grafimedia Netwerk 2010)

 

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.