Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
21 oktober, 2010, 6:03 pm | -

TMC Rotterdam en Koninklijke De Swart (KDS) Den Haag maken doorstart

Ook doorstart voor Sonneveld; Thieme Groningen volgt?

Thieme Tweet

[update] FNV Kiem bestuurder Edwin Bouwers twitterde iets na 18 uur dat “doorstart rond is in gravenzande“. Details over de kennelijke voortzetting van de daar gevestigde Thieme-drukkerij Sonneveld ontbreken EBb nog. FNV Kiem bevestigde EBb dat de banken vandaag akkoord zijn gegaan en dat Sonneveld met 17 medewerkers wordt voortgezet. Ook voor Thieme Groningen lijkt een afgeslankte doorstart mogelijk. (Eerdere berichten, begin oktober, van Sonneveld over een management buy out bleken onjuist)

[update 29 oktober 2010] Volgens Anne Jan de Graaf van FNV Kiem wordt de doorstart van Sonneveld (Thieme) geblokkeerd door ABN AMRO: “FNV KIEM komt weer in actie. Dit keer dus geen RABO. We gaan weer bellen!”

*

In een uiterst summier persbericht maakte de Thieme-curator Jongepier vanavond bekend “dat Thieme MediaCenter (TMC) Rotterdam en Koninklijke de Swart te Den Haag doorstarten middels een Management Buy Out. Met deze doorstart blijven er 105 arbeidsplaatsen behouden.”

Op de website van TMC Rotterdam staat een nadere toelichting van de plannen van het management:

MediaCenter Rotterdam blijft in de kern wie zij is: een grafische dienstverlener die naast druk- en printwerk ook online communicatiediensten aanbiedt zoals internet, mobile en e-magazines. Dit in combinatie met premedia, mail, fulfilment en warehousing onder één dak in Rotterdam.

In het Haagsche zal De Swart haar dienstverlening onverminderd voortzetten en ‘Swart op Wit’ blijven bewijzen dat zij de aangewezen partner voor het gehele grafische communicatieproces is. Zoals vanouds staan wij borg voor het vervaardigen van bijzondere uitgaven.

Hiermee garanderen wij een belangrijk deel van de arbeidsplaatsen. “Wij zijn erg blij dat we met deze mooie bedrijven een doorstart kunnen maken. Het vertrouwen en de financiéle middelen zijn aanwezig. Veel opdrachtgevers hebben hun steun betuigd wat ons zeker sterkt voor de toekomst.” Aldus de directies.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen