Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

21 oktober, 2010, 10:09 am | 4 reacties

Cor-voorzitter: Thieme ging ten onder aan mismanagement en gebrek aan synergie

Berry Santing, voorzitter van de centrale ondernemingsraad van de Thieme Grafimedia Groep, noemt de ondergang van het concern “een bittere teleurstelling“. “Dit bedrijf met zijn expertise en kwaliteit had beter verdiend“, zegt Santing in een interview met ORinformatie, vakblad voor ondernemningsraden.

Volgens Santing is Thieme kapot gegaan aan mismanagement en ‘gebrek aan synergie‘: “Er is geen eenheid van gemaakt. Daarnaast hadden we maar liefst 1100 toeleveranciers, zogeheten prefered suppliers. Belachelijk natuurlijk.’

Volgens Santing is de ondernemingsraad buitenspel gezet:

“Ofwel werden we niet in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen, of we kregen geen antwoord op de adviezen die we wèl hadden uitgebracht. We hebben ons nog laten bijstaan door een jurist en door een adviesbureau, maar werden als cor onvoldoende serieus genomen. Het glipte ons door de vingers. Het waren tropenjaren voor de or-leden. Achteraf bezien hadden we misschien tijdig naar de Ondernemingskamer moeten stappen. We hebben het ook eens overwogen, maar vonden dat teveel een blijk van wantrouwen.’

Lees het complete artikel op de website van ORinformatie.

4 reacties aanCor-voorzitter: Thieme ging ten onder aan mismanagement en gebrek aan synergie

 • Andries

  Beste Post-it,

  1 ding moet me van het hart.

  Lezen is een gave, goed lezen een kunst.

  Je bedankt Barry Santing, deze heeft echter geen interview gegeven.
  Dit was namelijk Berry Santing.
  In het interview heeft hij het over de vestiging waar HIJ werkt. Wanneer het geen directe collega van je is waar heb je het dan over?
  Je hebt namelijk meer dan 1 Thieme vestiging in Deventer. Je hebt de drukkerij aan de Schoonevaarderstraat en je hebt Thieme Media ICT aan de Munsterstraat waar zowel Berry Santing als ondergetekende werkzaam zijn.
  Misschien vind je mijn reactie een beetje flauw maar juist in deze tijd denk ik dat het heel belangrijk is dat je eerst GOED leest voordat je commentaar leverd. Er is al genoeg naar de bliksem gegaan door slechte of geen communicatie in de Thieme GrafiMedia Groep.

  Andries Edelenbos OR-lid van Thieme Media ICT

  • post-it

   Andries

   Neemt niet weg het feit dat er GEEN begeleiding is geweest en GEEN communicatie van de OR voor Thieme-medewerkers, of had je dit niet goed gelezen? Dus inderdaad een flauwe reactie waar jij mee komt, gaat om de kern van het verhaal. En Barry is Berry of andersom, je weet toch dat het om die persoon gaat. Neem het maar eens op voor de mensen die nog niets weten, dat hoort een OR toch te doen!

 • post-it

  Daar hebben wij wat aan ‘hadden we maar’, altijd achteraf geneuzel. Ik las in de Stentor ook een interview met de heer Santing, daarin geeft hij aan dat Thieme Deventer ook gaat sluiten, en dat men druk is met de mensen te begeleiden, ik heb anders nog niemand langs zien komen of heb nog geen post ontvangen, dat Thieme Deventer dicht gaat lees ik ook in de krant, zelf weten wij nog NIETS !! Waar is de OR voor? Niet voor de mensen van de werkvloer, dat is maar weer gebleken. Bedankt Barry.

 • is dat nodig

  Moeten we nu echt werkeloos toezien?
  Kunnen top(?)-mannen ongestoord zoveel mensen in de elende storten?

  En dat terwijl er zoveel werd aangegeven dat de er verkeerde keuze werden gemaakt.
  Wanbeleid is wat ik het noem.

  En wie zijn weer de dupe…..
  De gezinnen die hun kinderen proberen te onderhouden of die een huis boven hun hoofd willen.

  Ik wordt er misselijk van

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.