Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

20 oktober, 2010, 1:28 pm | -

Groen naar Chevalier – Print4U naar Euromail

Hendrik Ido Tweet

Chevalier (Hendrik Ido Ambacht) zet de activiteiten voort van het Leidse Thieme-onderdeel Groen Media Services. Dat onthulde directeur Diederik Chevalier op Twitter.

Toekomst Thieme Rotatie Zwolle nog onduidelijk

Curator Jongepier maakte vanavond in een persbericht bekend dat de activiteiten van Thieme Print 4U Amsterdam (handelend onder de naam Thieme Print 4U Apeldoorn en Thieme Print 4U Den Haag vandaag zijn overgenomen door mailbedrijf Euromail. Twaalf medewerkers gaan mee over. Over Print4U Haarlem/Amsterdam wordt werd aanvankelijk niets vermeld, [update 21-10-2010] maar een perswoordvoerster verklaart nu dat die activiteiten niet goed aansloten bij die van Euromail: “Er was geen goede match met onze multimediale aanpak.”

Euromail, onderdeel van TNT Post, is gevestigd in Waddinxveen en heeft tien vestigingen door heel Nederland. [update 21-10-2010] De nieuwe eigenaar zegt op de eigen website zijn print- en fulfilmentactiviteiten door overname van de activiteiten te versterken en aan ‘circa 15 medewerkers‘ van Print4U werkgelegenheid te bieden.

Er zouden nog altijd gesprekken van de curator gaande zijn over andere failliete Thieme-bedrijven – op de website van vakblad Graficus zinspeelt FNV Kiem-bestuurder De Graaf bijvoorbeeld op “een Thieme-onderdeel in het westen van het land, waar 105 mensen werken” (EBb: dat zou bijvoorbeeld TMC Rotterdam kunnen zijn…). De curator hield het in zijn persbericht van vanavond bij de mededeling dat hij ernaar  streeft “binnenkort meer informatie te kunnen verstrekken over de ontwikkelingen rondom de interesse voor de overige Thieme vennootschappen.

Opvallend genoeg ontbrak in het persbericht elke verwijzing naar de door Diederik Chevalier vanmiddag bekend gemaakt doorstart van Groen Media Services in Leiden. Chevalier liet daar vanavond, opnieuw via Twitter, op volgen: “Dit was slechts de eerste stap. Volgende in de maak.

Ook een (beperkte) doorstart van het failliete Thieme Rotatie Zwolle lijkt nog altijd mogelijk. Medewerkers en opdrachtgevers berichtten gisteren stellig over mislukte plannen en een aanstaande sluiting, maar de curator reageerde vandaag niet op een verzoek van EBb om bevestiging van die berichten.

Het voormalige Tijl Offset in Zwolle ging in april 2007 al eens failliet. Het opereerde toen onder de vlag van Consolidated Graphic Industries, een dochter van investeringsmaatschappij Trimoteur die in 2004 als ‘redder van de Brouwer Groep‘ zijn entree in de grafische industrie maakte.

(Trimoteur heeft de Brouwer Case – Binnen drie weken een oplossing” – niet meer op haar website staan – maar die webpagina is hier nog wel te zien)

Bij de doorstart die volgde onder Thieme, met 60 van de toenmalige 90 medewerkers, maakte de naam Tijl na tweehonderd jaar plaats voor Thieme Rotatie Zwolle.

Thieme stapte in februari 2007 met de overname van Argo Druk in Nieuw Vennep in de heatsetrotatiemarkt, en vergrootte met Tijl de capaciteit in een klap van een naar vier persen.
Thieme Rotatie Nieuw Vennep‘ behoorde in februari 2010 tot de eerste groep van Thieme-faillissementen. De activiteiten werden toen bij Zwolle ondergebracht.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.