Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

14 oktober, 2010, 7:17 pm | -

GPB Media ‘op eigen benen’

GPB Media 'bevrijd'

Voormalig Thieme-onderdeel GPB in Leiderdorp staat weer op eigen benen. Onder de naam GPB Media is het daarmee, na MBP, het tweede bedrijf dat na het faillissement van de Thieme Grafimedia Groep kans ziet een nieuwe start te maken. Het is EBb nog onduidelijk wie de nieuwe eigenaar is.

 

“De afgelopen 6 dagen hebben we – noodgedwongen – een steekje moeten laten vallen. Voor het eerst in 36 jaar. Dat willen we niet weer laten gebeuren”, verklaart de nieuwe website van GPB Media:

Zonder invloed van buitenaf staan wij als vanouds voor u klaar (…). Voor ons een bevrijding (…).”

Op 1 januari 2010 trok Thieme-onderdeel Drukkerij Groen nog in bij GPB in Leiderdorp, om daar onder de naam Groen Media Services verder te gaan.Toenmalig Thieme-directeur Van der Kallen verklaarde die stap: “GPB is een communicatiebureau dat vooral is gespecialiseerd in het combineren van vormgeving en DTP met projectmanagement en ICT. De collega’s van Groen Media Services hebben ruime ervaring op het gebied van print en grafische dienstverlening. Samen kunnen zij het hele pallet aan Thieme-diensten aan hun relaties aanbieden, van uitgekiende communicatieconcepten tot slimme ICT-oplossingen en uitgeefformules.”

‘Drukkerij Groen’ behoorde in februari, bij het vertrek van Van der Kallen, tot de eerste faillissementen van de Thieme Groep.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.