Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
14 oktober, 2010, 7:17 pm | -

GPB Media ‘op eigen benen’

GPB Media 'bevrijd'

Voormalig Thieme-onderdeel GPB in Leiderdorp staat weer op eigen benen. Onder de naam GPB Media is het daarmee, na MBP, het tweede bedrijf dat na het faillissement van de Thieme Grafimedia Groep kans ziet een nieuwe start te maken. Het is EBb nog onduidelijk wie de nieuwe eigenaar is.

 

“De afgelopen 6 dagen hebben we – noodgedwongen – een steekje moeten laten vallen. Voor het eerst in 36 jaar. Dat willen we niet weer laten gebeuren”, verklaart de nieuwe website van GPB Media:

Zonder invloed van buitenaf staan wij als vanouds voor u klaar (…). Voor ons een bevrijding (…).”

Op 1 januari 2010 trok Thieme-onderdeel Drukkerij Groen nog in bij GPB in Leiderdorp, om daar onder de naam Groen Media Services verder te gaan.Toenmalig Thieme-directeur Van der Kallen verklaarde die stap: “GPB is een communicatiebureau dat vooral is gespecialiseerd in het combineren van vormgeving en DTP met projectmanagement en ICT. De collega’s van Groen Media Services hebben ruime ervaring op het gebied van print en grafische dienstverlening. Samen kunnen zij het hele pallet aan Thieme-diensten aan hun relaties aanbieden, van uitgekiende communicatieconcepten tot slimme ICT-oplossingen en uitgeefformules.”

‘Drukkerij Groen’ behoorde in februari, bij het vertrek van Van der Kallen, tot de eerste faillissementen van de Thieme Groep.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen