Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
13 oktober, 2010, 9:59 am | -

‘Dringend verzoek’ aan Rabobank mocht niet baten

Vakbond FNV Kiem heeft vorige week woensdag per brief nog een ‘dringend verzoek‘ gedaan aan de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland “om tot een verantwoordelijke en duurzame belangenafweging te komen” bij de doorstartgesprekken met de Thieme Grafimedia Groep.

In de brief (dd. 6 oktober 2010) aan de Raad van Bestuur schrijven FNV Kiem-voorzitter Joke Hubert en -bestuurder Anne Jan de Graaf:

“Via de afdeling “Bijzonder Beheer” heeft de Rabobank intensieve bemoeienis met het faillissement en een doorstart van een aantal onder de Thieme MediaGroep vallende bedrijven.
Het moge duidelijk zijn dat er in de sector grote onrust is ontstaan bij de duizend gezinnen van de medewerkers wier baan op het spel staat. Wat hierbij verontrustend is, is dat binnen de Thieme MediaGroep ook bedrijven zijn die winst maken. Deze worden meegetrokken in het faillissement.
Vanzelfsprekend heeft de Rabobank als kredietverstrekker de taak om op te komen voor de aan de bank toevertrouwde financiële belangen. Maar daarnaast staan ook grote maatschappelijke belangen op het spel. Wij doen dan ook met klem een oproep om tot een verantwoordelijke en duurzame belangenafweging te komen waarbij een duurzaam lange termijnperspectief voor de Rabobank, de betrokken bedrijven en hun medewerkers voorop staan.”

Tegenover vakblad Graficus verklaarde vakbondsbestuurder De Graaf vorige week dat ook FNV-voorzitter Agnes Jongerius in het weekend ervoor intensief overleg voerde met de Rabobank over de situatie bij Thieme.

De onderhandelingen liepen de dag nadat de brief werd verstuurd ‘s avonds alsnog definitief stuk, waarna de curator ook voor de resterende bedrijfsonderdelen faillissement aanvroeg.

Lees hier de complete brief.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen