Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

13 oktober, 2010, 9:59 am | -

‘Dringend verzoek’ aan Rabobank mocht niet baten

Vakbond FNV Kiem heeft vorige week woensdag per brief nog een ‘dringend verzoek‘ gedaan aan de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland “om tot een verantwoordelijke en duurzame belangenafweging te komen” bij de doorstartgesprekken met de Thieme Grafimedia Groep.

In de brief (dd. 6 oktober 2010) aan de Raad van Bestuur schrijven FNV Kiem-voorzitter Joke Hubert en -bestuurder Anne Jan de Graaf:

“Via de afdeling “Bijzonder Beheer” heeft de Rabobank intensieve bemoeienis met het faillissement en een doorstart van een aantal onder de Thieme MediaGroep vallende bedrijven.
Het moge duidelijk zijn dat er in de sector grote onrust is ontstaan bij de duizend gezinnen van de medewerkers wier baan op het spel staat. Wat hierbij verontrustend is, is dat binnen de Thieme MediaGroep ook bedrijven zijn die winst maken. Deze worden meegetrokken in het faillissement.
Vanzelfsprekend heeft de Rabobank als kredietverstrekker de taak om op te komen voor de aan de bank toevertrouwde financiële belangen. Maar daarnaast staan ook grote maatschappelijke belangen op het spel. Wij doen dan ook met klem een oproep om tot een verantwoordelijke en duurzame belangenafweging te komen waarbij een duurzaam lange termijnperspectief voor de Rabobank, de betrokken bedrijven en hun medewerkers voorop staan.”

Tegenover vakblad Graficus verklaarde vakbondsbestuurder De Graaf vorige week dat ook FNV-voorzitter Agnes Jongerius in het weekend ervoor intensief overleg voerde met de Rabobank over de situatie bij Thieme.

De onderhandelingen liepen de dag nadat de brief werd verstuurd ‘s avonds alsnog definitief stuk, waarna de curator ook voor de resterende bedrijfsonderdelen faillissement aanvroeg.

Lees hier de complete brief.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.