Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

11 oktober, 2010, 7:21 pm | 2 reacties

Mybusinessmedia koopt MBP

Geen plaats voor MBP-directeur Yvonne Joosten

*

[update 12 oktober 2010] Journalistenvakbond NVJ ‘is verbaasd over de gang van zaken‘ bij MBP

*

Voormalig Thieme-onderdeel Media Business Press (MPB), uitgever van onder ander Boekblad en Mediafacts, heeft vandaag in MYbusinessmedia een nieuwe eigenaar gevonden. Thieme-curator Jongepier verwees vanmiddag eerdere berichtgeving door de directie van MBP over een geslaagde management buy out naar het rijk der fabelen, meldt Mediafacts: “Het nieuws klopte absoluut niet. Ik heb me vrijdag hogelijk over de berichtgeving verbaasd en meteen actie ondernomen om publicatie ongedaan te maken.”

Mediafacts schrijft dat Jongepier vanmiddag tijdens de kantinebijeenkomst bij MBP vertelde over de reden waarom hij de management buy out uiteindelijk niet goedkeurde: “De financiering die daaraan ten grondslag lag was te wankel voor een solide toekomst van MBP. Met Mybusinessmedia worden jullie overgenomen door een solide bedrijf.” Voor voormalig MBP-directeur Yvonne Joosten, vrijdag nog enthousiast over de vermeende management buy out, is geen plaats binnen het vernieuwde Mybusinessmedia. Ze was maandagmiddag ook niet in de kantinebijeenkomst aanwezig.

MYbusinessmedia is een crossmediale uitgeverij en behoort naar eigen zeggen tot de vijf grootste vakbladuitgeverijen van Nederland: “Met 85  medewerkers op twee vestigingen in Deventer en Amsterdam onderhoudt MYbusinessmedia 11 vakbladen en 15 websites in het portfolio.”

Het persbericht over de overname meldt dat “zowel MYbusinessmedia als Media Business Press winstgevend zijn, waardoor de acquisitie ook direct bijdraagt in de winst.” Tijdens de kantinebijeenkomst bij MBP verklaarde MYbusinesspress CEO Hein Bronk over de prestaties van zijn bedrijf “dat in 2009 op een omzet van 12 miljoen euro 11 tot 12 procent rendement werd behaald”, aldus Mediafacts.

MPB-bedrijfsonderdeel Wyt Gevarenetiketten, specialist in “dangerous goods labels en kennisleverancier op het gebied van vervoer, op- en overslag van gevaarlijke stoffen“, valt niet onder de overname door MYbusinessmedia.

[update 12 oktober 2010] Journalistenvakbond NVJ ‘is verbaasd over de gang van zaken‘ bij MBP:

“De curator deelde ons mee dat de financiële basis voor een doorstart te mager was’, zegt tijdschriftsecretaris Yvonne Dankfort. ‘Niettemin zullen we om opheldering vragen over de gang van zaken en de gevolgen voor de medewerkers.”

De NVJ kondigt voor woensdagochtend een ledenbijeenkomst aan bij Media Business Press (MBP), in Capelle aan de IJssel.

2 reacties aanMybusinessmedia koopt MBP

  • ingrid

    Ik kan niet anders zeggen dan dat dit veel mogelijkheden biedt voor de titels en dus hopelijk ook voor alle mensen die aan deze producten werken, veel succes allemaal met deze mooie doorstart!!

  • Stefan

    Joosten was leidinggevende van één van de Thieme-clusters en daarmee één van de hoofdverantwoordelijken voor het wanbeleid dat binnen de Thieme Grafimedia Groep is gevoerd. (…EBb…) Hopelijk keert de rust terug voor de gewone MBP-medewerkers en kunnen ze weer gaan doen waar ze goed in zijn: vakbladen maken.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.