Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
9 oktober, 2010, 3:16 pm | 1 reactie

FNV Kiem: “Onderzoek naar Van der Kallen”

Vakbond vreest mogelijk failliet Garantiefonds

FNV Kiem bestuurder Anne Jan de Graaf herhaalt vandaag in De Volkskrant zijn oproep onderzoek te doen naar voormalig Thieme-directeur Mark van der Kallen:

“Hij kocht met privé-geld drukkerijen. Daarvan verkocht hij de machines aan de Rabobank, en dat geld hield hij zelf. De kaalgeplukte bedrijfjes bracht hij onder in de Thieme Groep. Die heeft daardoor alleen maar schulden.”

De Volkskrant schrijft dat het De Graaf steekt dat Van der Kallen de afgelopen jaren bij ADO Den Haag voor suikeroom speelde door 9 miljoen euro in de club te steken. “Volgens De Graaf had het geld waarmee Van der Kallen zich populair maakte in Den Haag eigenlijk in de Thieme Groep moeten zitten. In het weekblad Voetbal International verweert Van der Kallen zich tegen die beschuldiging. ‘Pertinente onzin. Ik heb alleen privégeld in ADO gestopt’, zegt hij.”

In het artikel in De Volkskrant van vandaag (lees hier) vreest De Graaf voor de gevolgen van het faillissement voor de grafische bedrijfstak:

“De ontslagenen krijgen WW, maar op grond van de cao krijgen ze daarop een aanvulling uit een garantiefonds van de bedrijfstak. ‘Als zo’n grote groep een beroep doet op dat garantiefonds, dan is dat ook failliet. Of in ieder geval is er dan geen geld meer voor andere bedrijven die moeten reorganiseren en mensen ontslaan’, zegt De Graaf.”

1 comment to FNV Kiem: “Onderzoek naar Van der Kallen”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"