Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
8 oktober, 2010, 9:59 am | 5 reacties

Thieme crediteuren maken vuist

Oprichting  Onderlinge Vereniging van Crediteuren “Niet zonder ons

Met de ondergang van de Thieme Grafimedia Groep en de mogelijke zelfstandige doorstart van verschillende onderdelen dreigen schuldeisers met lege handen te staan. Bureau Buitendijks & De Kwelder neemt daarom het intiatief tot de oprichting van de Onderlinge Vereniging van Crediteuren “Niet Zonder Ons”. Initiator Hans Schoolenberg licht toe:

“Uitgangspunt voor onze strategie is het feit dat de doorstartende partij voetstoots aanneemt dat er geleverd wordt als hij weer gaat draaien. “We zijn immers een andere rechtspersoon”. Of het personeel zet het voort en heeft alle steun nodig. Allemaal waar, maar ze gaan er van uit dat er weer geleverd wordt. Daar wordt nooit aan getwijfeld”

“Als die aanname nu eens niet zou kloppen. Als de Verenigde Crediteuren zouden zeggen: wij leveren niet. Wij willen eerst praten over onze vorderingen. De doorstarter zal zeggen :”Dan moet je bij de curator zijn”. Als we daar nu eens geen genoegen mee zouden nemen. Nee: wij leveren niet als je niet ons akkoord hebt. Wij willen een crediteurenovereenkomst bij een doorstart.”

Lees hier de complete beginselverklaring van “Niet Zonder Ons” en de mogelijkheid tot aanmelding.

5 comments to Thieme crediteuren maken vuist

 • m

  nma kan niks doen; we zitten in een vrije ! markteconomie, dus je bepaald zelf aan wie je verkoopt, en als je niks betaald krijgt verkoop je dus niks. Wij zijn de staat niet waarvan je alles gratis krijgt.

 • Waakhond

  Aardig initiatief, maar volgens mij hebben we nog de NMA….

 • m

  Erg mooi initiatief, we leven in een vrije markteconomie en mogen dus zelf bepalen met wie we zaken doen. Goed dat de toeleveranciers zich ook verenigen, zij zijn vele malen zwaarder gedupeerd dan de werknemers want het gaat om veel grotere bedragen waarbij je dus alles kwijt bent (geen staats UWV of WW voor het bloeden) en je grootste klant is weg. Dat is dus 2x pech. Personeel is verenigd in een vakbond, wij doen het zo.

 • Jan

  Groot gelijk. Schuldenvrij verder gaan met machines voor een appel en een ei en vervolgens weer prijsdumpen. Het wachten is op de anderen die dan het loodje gaan leggen.

  • kees van dingen

   tegenstrijdiger kun je het niet maken,tuurlijk zijn de leveranciers gedupeerd,nu weet je zeker dat 950 wel willende mensen de dupe worden.Kwaad met kwaad bestrijden.je moet bij de heren van der kalle en hoverstad zijn,het word te heet onder de voeten en leggen het bijltje er bij neer

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"