Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

8 oktober, 2010, 1:09 pm | -

Hovestad legt functie neer

Hovestad (rechts) tijdens de Haeringparty, begin juni bij Koninklijke De Swart

Herman Hovestad legt, “met pijn in het hart“, zijn opdracht bij Thieme Grafimedia Groep neer. In februari volgde hij Mark van der Kallen op als directeur van de Groep.

“Toen ik gevraagd werd om de Thieme Groep weer fit voor de toekomst te maken, wist ik dat het een zeer uitdagende klus zou gaan worden. Uitdagend, maar zeker niet onmogelijk“, blikt Hovestad terug in zijn afscheidsbericht aan de Thieme medewerkers vandaag.

“Ons verleden, de schuldenlast en de verliezen, met daarover heen nog de traditioneel zwakke zomer, haalden ons in. Juist op het moment dat het ingezette proces vruchten begon af te werpen: september liet die opgaande lijn zien. Helaas was dat niet meer toereikend en was uur U daar. Niet gehoopt, niet gewild, wel de realiteit.”

Hovestad beschrijft het proces van de afgelopen weken:

“‘Redden, wat er te redden valt‘ werd vervolgens het credo. We dachten een doorstart uit, waarbij belangrijke onderdelen van de groep door konden met behoud van een substantieel aantal arbeidsplaatsen. Niet ideaal, want er zouden toch collega’s buiten de boot vallen. Samen met de bewindvoerder/curator zijn we intensief de gesprekken op 1 oktober ingegaan. Natuurlijk weet je, dat dit soort trajecten niet in 5 minuten beslecht zijn. Er zijn meerdere partijen bij betrokken; ieder met hun eigen ideeën, wensen en eisen. Ook al zit je vanaf dat moment als directie niet meer achter het stuur en ben je afhankelijk van die partijen, toch knok je door. Nadat de eerste groep van 6 bedrijven omgezet waren naar een faillissement en ook de tweede groep ging, werd het voor ons allen zeer lastig. Het duurde te lang. Chemie tussen partijen moet ontstaan en kun je helaas niet dwingen. Hoe graag je dat ook zou willen. Met de laatste faillissementen is al het bestuur overgegaan naar de curator. Vandaar dat ik in overleg en met toestemming van hem mijn opdracht neerleg.”

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.