Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
7 oktober, 2010, 5:53 pm | 1 reactie

Sonneveld start door na MBO

[update 8 oktober] Thieme directie spreekt doorstart Sonneveld tegen in persbericht – melding op website Sonneveld is verwijderd

Drukkerij Sonneveld in ‘s-Gravenzande meldt op haar website [EBb: dat bericht is op 8 oktober weer verwijderd] dat ze weer op eigen benen staat:

“Door aanhoudende negatieve berichten in de media over Thieme heeft ons doen besluiten om zelfstandig Drukkerij Sonneveld voort te zetten buiten de Thieme groep.

Hiervoor heeft de directie een zogenoemde management-buy-out gedaan, waar een technische faillissementsaanvraag aan vooraf ging. Voor de duidelijkheid willen wij u melden dat Drukkerij Sonneveld geen schulden heeft bij leveranciers en personeel en dat dit alleen een technisch faillissement betreft met een directe doorstart.”

Sonneveld behoorde tot de groep van dertien Thieme-bedrijven die gisteravond failliet werden verklaard.

Naar verluidt duren de onderhandelingen over de doorstart van onderdelen van de Thieme Grafimedia Groep vanavond nog altijd voort. Voor zover bekend is het van de 19 Thieme onderdelen die deze week failliet werden verklaard, alleen Sonneveld nu gelukt een doorstart te maken. Gisteren gaf ook Media Business Press (MBP) te willen streven naar een management buy out.

Het is onduidelijk wat er staat te gebeuren met bedrijven als Thieme Groningen, Thieme Almere en Ten Klei DM: voor deze onderdelen is (voor zover nu bekend) geen surséance of faillissement aangevraagd.

1 comment to Sonneveld start door na MBO

  • Paul

    Zojuist binnen.
    De HELE Thiemegroep is failliet. Drukkerij Sonneveld behoort daar ook toe, Er is daar geen management buy out.
    De curator bekijkt nog of er delen door kunnen gaan wat tot een klein personeelsbehoud leidt.
    De salarisen over september worden op zijn vroegst half november pas door het UWV uitbetaald, een voorschot komt er niet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen