Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
7 oktober, 2010, 9:20 am | -

FNV Kiem: “Rabobank nodig voor een nieuw Thieme”

 

"Bank met ideeën" over Cijfers en Trends in de grafische industrie

 

Anne Jan de Graaf van FNV Kiem denkt dat het mogelijk moet zijn een doorstart te maken met “een nieuw Thieme bedrijf met ongeveer 500 mensen“. Voorwaarde is dat de Rabobank geld leent: “Zij moeten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Als zij niet meewerken, kunnen we het vergeten“, aldus De Graaf vanmorgen op RTLZ, in reactie op het faillissement van nog eens dertien Thieme-onderdelen. Tegen vakblad Graficus zegt De Graaf dat FNV-voorzitter Agnes Jongerius afgelopen weekend intensief overleg voerde met de Rabobank: “Mogelijk waren ze daardoor wat bijgedraaid.”

 

De Graaf: "Een nieuw Thieme mogelijk, met ongeveer 500 medewerkers. Als Rabobank meewerkt."

 

De gisteren aan het eind van de dag uitgesproken faillissementen betekenen volgens FNV Kiem “dat de hele Thieme Groep ophoudt te bestaan. Alle 952 werknemers dreigen daarmee op straat komen te staan.”

Volgens De Graaf waren de faillissementen van deze week onvermijdelijk: “Er is helemaal geen geld meer.” Sinds gisteren worden, in aanwezigheid van de vakbonden, onderhandelingen gevoerd met “een serieuze overnamekandidaat.” Hij hoopt dat, als nog enkele andere bedrijfsonderdelen zelfstandig verder kunnen, het totale verlies aan arbeidsplaatsen uiteindelijk “tot enkele honderden” beperkt blijft.

FNV KIEM “eist extra aandacht voor de groep werknemers die afgelopen zomer als gevolg van reorganisatie is ontslagen. Door de faillissementen is de uitvoering van hun sociaal plan ook op de tocht komen te staan.” De Graaf: “Dat is heel zuur. Voor deze mensen moet heel snel een oplossing gevonden worden.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"