Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

4 oktober, 2010, 9:48 am | 3 reacties

Thieme: faillissementen, voortzetting, doorstart (?)

[update 5 oktober 2010] Ook vandaag heeft de fiscus aanvullende beslagleggingen gepleegd bij Thieme Grafimedia Groep. Dit belemmert volgens Thieme de werkzaamheden niet – sinds gisteravond zijn ook de productievestigingen die vanwege de surseance van vrijdag ‘op slot’ zaten weer aan de slag gegaan.

Een “Medewerker Thieme” laat op de website van De Stentor weten: “Eigenlijk oneerlijk maar blij dat de persen weer draaien. Een heerlijk geluid”

Ondertussen wordt er ‘constructief’, maar naar verluidt moeizaam, verder onderhandeld over de toekomst van (onderdelen van) de Thieme GrafiMedia Groep.

*

[update 4 oktober 2010] Vakblad Graficus meldt dat “de Belastingdienst vandaag bodembeslag heeft gelegd bij bedrijven als Roos & Roos en Casparie IJsselstein, Thieme-vestigingen die niet failliet zijn verklaard”. Juist deze bedrijven functioneren volgens betrokkenen sinds enkele maanden als ‘front-office‘ – de productie vindt elders binnen de Thieme Groep plaats.

*

[update 4 oktober 2010] FNV Kiem is “nauw betrokken” bij gesprekken over doorstart: “De dienstverbanden zijn nog niet beëindigd en er kan nog doorgewerkt worden.”

*

Voorlopige surséance omgezet in faillissement

De Thieme Grafimedia Groep laat vandaag per persbericht weten dat, met instemming van de bewindvoerder, afspraken zijn gemaakt met Rabobank en De Lage Landen “over een tijdelijke voorzetting van activiteiten voor de zes vennootschappen, waarvoor vrijdag 1 oktober jl. surseance van betaling is verleend.”

“Teneinde een voorlopige voortzetting van de activiteiten te kunnen waarborgen worden de surseances van betaling omgezet in faillissement. Er wordt een boedelkrediet verleend. Het gaat daarbij om Thieme Print 4U Apeldoorn B.V., Thieme Rotatie Zwolle B.V., Koninklijke De Swart B.V. in Den Haag, PlantijnCasparie Zwolle B.V., Media Business Press B.V. in Capelle aan de IJssel en Thieme MediaCenter Rotterdam B.V.”

Met derden wordt onderhandeld omtrent een transactie die ziet op een doorstart van belangrijke onderdelen van de Thieme GrafiMedia Groep. Daarbij is de verwachting dat een substantieel aantal arbeidsplaatsen kan worden gered.”

Op vragen van EBb over de hier en daar nogal cryptische omschrijvingen in dit persbericht – waarom, bijvoorbeeld, moet je failliet gaan om activiteiten voorlopig voort te kunnen zetten, en, nog zoiets, wat gebeurt er met de rest van de Groep als ‘belangrijke onderdelen‘ doorstarten? – komen vooralsnog geen antwoorden: “De directie verwacht binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst.”

FNV KIEM meldt op haar websitenauw betrokken” te zijn bij de gesprekken “met partijen die geïnteresseerd zijn in een mogelijke doorstart“. De vakbond bezoekt vandaag de getroffen bedrijven “en doet er alles aan om zoveel mogelijk arbeidsplaatsen veilig te stellen”. Ze voorziet twee mogelijke scenario’s:

Scenario 1: Er komt een doorstart. FNV KIEM zet in op maximale werkgelegenheid en behoud van arbeidsvoorwaarden.
Scenario 2: Er komt geen doorstart en er volgt ontslag. FNV KIEM helpt haar leden bij het verkrijgen van een uitkering en de RFR-regeling is van toepassing.

De curator heeft volgens FNV Kiem toegezegd dat hij deze week alle betrokken vestigingen zal bezoeken om tekst en uitleg te geven: “FNV KIEM is hier zoveel mogelijk bij aanwezig. Daarnaast doen wij een beroep op het UWV om zo snel mogelijk de salarissen over september uit te keren.”

3 reacties aanThieme: faillissementen, voortzetting, doorstart (?)

 • Hans

  @anonde

  Inderdaad een slecht lettertype, komt in de safari-browser helemaal niet over.

 • anon

  Wat een slecht uitgekozen lettertype, ik moet het in Word plakken voordat het leesbaar is.

 • han

  Helaas is dit bericht weer iets dat de grafische industrie geen goed zal doen. Het is beter NU door te pakken en het verlies te nemen (hoe sneu ook voor de werknemers) Het verleden heeft uitgewezen dat er ook geen enkele clementie was met de bedrijven die zelf moesten sluiten NA faillissement van vorige drukkerijen en dat er bij die bedrijven vele 10 tallen arbeidsplaatsen verloren gingen.
  Kortom nu eens doen en niet meer blijven schipperen !!
  een bezorgde graficus

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.