Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
3 oktober, 2010, 9:31 am | 1 reactie

Bewindvoerder Thieme Groep onderhandelt

[update 04 oktober 2010] “Teneinde een voorlopige voortzetting van de activiteiten te kunnen waarborgen worden de surseances van betaling omgezet in faillissement.”

*

De rechtbank van Amsterdam heeft vrijdag mr. W.J.P  Jongepier (Boekel De Nerée, Amsterdam) benoemd tot bewindvoerder bij de Thieme Grafimedia Groep. Volgens Thieme is vrijdag direct al onderhandeld met ‘aantal partijen die geïnteresseerd zijn in (onderdelen) van de betrokken ondernemingen. Ook zaterdag zijn de gesprekken voortgezet, maar het is onbekend met welke partij(en). Volgens onbevestigde berichten zou bijvoorbeeld de Amsterdamse investeerder Value Enhancement Partners (VEP) geïnteresseerd zijn – al dan niet toevallig heet de oprichter en partner van VEP: Frits Thieme.

foto gebouw

Boekel De Nerée

Wouter Jongepier is goed ingevoerd in de problemen bij de Thieme Grafimedia Groep: hij treedt ook op als curator bij de Thieme-faillissementen in februari van dit jaar. In zijn tweede verslag, dat in juli verscheen, meldde curator Jongepier uitgebreid onderzoek te verrichten naar de vraag of sprake is geweest van ‘onbehoorlijk bestuur’. Ook zal worden onderzocht of ‘meerdere paulianeuze dan wel onrechtmatige handelingen hebben plaatsgevonden’. De verschillende hoedanigheden van de heer Van der Kallen in relatie tot de Thieme Groep zijn eveneens voorwerp van dat onderzoek, schrijft Jongepier in zijn curatorverslag.

1 comment to Bewindvoerder Thieme Groep onderhandelt

  • tonskidutch

    We wachten nog steeds af op een telefoontje om de machiene’s weer op te mogen starten,het zij vandaag en of morgen.
    maar dat van de kallen en de grafische wereld niet samengaan lijkt me wel duidelijk

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd