Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

3 oktober, 2010, 9:31 am | 1 reactie

Bewindvoerder Thieme Groep onderhandelt

[update 04 oktober 2010] “Teneinde een voorlopige voortzetting van de activiteiten te kunnen waarborgen worden de surseances van betaling omgezet in faillissement.”

*

De rechtbank van Amsterdam heeft vrijdag mr. W.J.P  Jongepier (Boekel De Nerée, Amsterdam) benoemd tot bewindvoerder bij de Thieme Grafimedia Groep. Volgens Thieme is vrijdag direct al onderhandeld met ‘aantal partijen die geïnteresseerd zijn in (onderdelen) van de betrokken ondernemingen. Ook zaterdag zijn de gesprekken voortgezet, maar het is onbekend met welke partij(en). Volgens onbevestigde berichten zou bijvoorbeeld de Amsterdamse investeerder Value Enhancement Partners (VEP) geïnteresseerd zijn – al dan niet toevallig heet de oprichter en partner van VEP: Frits Thieme.

foto gebouw

Boekel De Nerée

Wouter Jongepier is goed ingevoerd in de problemen bij de Thieme Grafimedia Groep: hij treedt ook op als curator bij de Thieme-faillissementen in februari van dit jaar. In zijn tweede verslag, dat in juli verscheen, meldde curator Jongepier uitgebreid onderzoek te verrichten naar de vraag of sprake is geweest van ‘onbehoorlijk bestuur’. Ook zal worden onderzocht of ‘meerdere paulianeuze dan wel onrechtmatige handelingen hebben plaatsgevonden’. De verschillende hoedanigheden van de heer Van der Kallen in relatie tot de Thieme Groep zijn eveneens voorwerp van dat onderzoek, schrijft Jongepier in zijn curatorverslag.

1 reactie opBewindvoerder Thieme Groep onderhandelt

  • tonskidutch

    We wachten nog steeds af op een telefoontje om de machiene’s weer op te mogen starten,het zij vandaag en of morgen.
    maar dat van de kallen en de grafische wereld niet samengaan lijkt me wel duidelijk

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.