Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
1 oktober, 2010, 9:32 am | 2 reacties

FNV Kiem boos op Thieme – ‘Geen loon over september’

[update] CNV Media in gesprek met Thieme voor behoud werkgelegenheid: “In dat verband wensen we Thieme alle succes bij het uitwerken van plannen voor een doorstart.”

*

[update] FNV Kiem overweegt juridische stappen tegen grootaandeelhouder Thieme: “Van der Kalle heeft er grote puinhoop van gemaakt en laat Thieme berooid achter.”

*

AJ de Graaf (FNV KIEM): "Waar is het geld?"

FNV Kiem bestuurder Anne Jan de Graaf is ‘boos en teleurgesteld‘ over de situatie bij de Thieme Groep.
Bij RTL Z beschuldigde De Graaf in de uitzending grootaandeelhouder Mark van der Kallen van ‘mismanagement‘. Volgens hem is er bovendien ‘geld verdwenen‘: “Ik wil weten waar het geld is.” Dat is, volgens De Graaf op RTL Z, ook belangrijk omdat Van der Kallen “betrokken is bij het overnamebod op Roto Smeets”.

In een telefoongesprek met RTV Rijnmond vertelde De Graaf vanmorgen al: “De situatie is heel erg, want er is echt geen cent. (…) Mensen krijgen over september geen loon.”

Volgens De Graaf dreigen er alleen al in Rotterdam 150 banen verloren te gaan – hij wil vandaag en anders maandag in gesprek met de bewindvoerder van Thieme over de toekomst van de bedrijven waarvoor nu surseance is aangevraagd. [update] Volgens vakblad Graficus worden de vakbonden maandagmiddag 15.00 uur  door de Thieme-directie geïnformeerd over de ontstane situatie.

[update] FNV Kiem is ‘woedend’ op Mark van der Kallen, grootaandeelhouder en voormalig algemeen directeur van de Thieme Grafimedia Groep:

“Van der Kalle heeft er een grote puinhoop van gemaakt en laat Thieme berooid achter. In februari van dit jaar zijn al 5 bedrijven van de Thieme GrafiMedia Groep failliet gegaan wat toen 250 arbeidsplaatsen kostte. Nu raken nog eens 400 mensen hun baan kwijt dankzij het wanbeleid van Van der Kalle. (…) Wij pleiten voor een overname zonder Van der Kalle en hopen dat Thieme door een ander bedrijf overgenomen kan worden. Daarnaast gaan we kijken of we Van der Kalle juridisch kunnen aanpakken.”

2 comments to FNV Kiem boos op Thieme – ‘Geen loon over september’

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd